Tan: Dizilerinde beni de ‘hain Kürd’ olarak tiplemişlerdi

Samanyolu TV dizisi ‘Tek Türkiye‘nin senaryosunun, Fethullah Gülen Cemaati’ne yönelik operasyona dayanak yapılmasına atıfla, “Kollama’ diye bir dizileri vardı, beni ‘hain Kürd’ olarak tiplemişlerdi.

16.12.2014, Sal - 11:41

 Tan: Dizilerinde beni de ‘hain Kürd’ olarak tiplemişlerdi
Haberi Paylaş
Samanyolu TV dizisi ‘Tek Türkiye‘nin senaryosunun, Fethullah Gülen Cemaati’ne yönelik operasyona dayanak yapılmasına atıfla, “Kollama’ diye bir dizileri vardı, beni ‘hain Kürd’ olarak tiplemişlerdi. Bugün ne oldu? Onların haklarını ben savunuyorum” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Samanyolu TV dizisi ‘Tek Türkiye‘nin senaryosunun, Fethullah Gülen Cemaati’ne yönelik operasyona dayanak yapılmasına atıfla, “Kollama’ diye bir dizileri vardı, beni ‘hain Kürd’ olarak tiplemişlerdi. Bugün ne oldu? Onların haklarını ben savunuyorum” dedi.

Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde söz alan Tan’ın gündeminde de, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, STV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Samanyolu TV’de dört yıl önce sona eren ‘Tek Türkiye‘ dizisinin yapımcı ile senaristlerinin gözaltına alındığı 14 Aralık operasyonu vardı.

Tan, AKP ile Cemaat arasında 10-11 yıldır var olan ‘balım gülüm giden aşk evliliğinin’ şimdi karakolluk olduğunu, dünün toz kondurulmayan insanların gözaltına alındığını söyledi.

“Kollama diye bir dizileri vardı, beni ‘hain Kürd’ olarak tiplemişlerdi. Bugün ne oldu? Onların haklarını ben savunuyorum” diyen Tan, iktidara böyle devam etmeleri durumunda sıranın kendilerine de geleceği uyarısında bulundu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5886 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:05:19:59
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x