Ünlü Arap yazardan bağımsız Kürdistan’a destek

Ünlü Arap gazeteci ve yazar Cihad el Khazen, El Hayat gazetesinde yayımlanan makalesinde \'\'Burada kaydediyorum ki, ben Türkiye, İran, Suriye ve Irak\'ta bağımsız Kürd devletinin kurulmasını destekliyorum\'\' diye yazdı.

25.03.2015, Çar - 12:48

Ünlü Arap yazardan bağımsız Kürdistan’a destek
Haberi Paylaş
Ünlü Arap gazeteci ve yazar Cihad el Khazen, El Hayat gazetesinde yayımlanan makalesinde ”Burada kaydediyorum ki, ben Türkiye, İran, Suriye ve Irak’ta bağımsız Kürd devletinin kurulmasını destekliyorum” diye yazdı.

Londra’da yayımlanan El Hayat gazetesi yazarı Cihad el Khazen, bu haftaki makalesinde Arap halkına ağır eleştirilerde bulundu. ”Ben bu halktan değilim” diyen Hazın, Arapların sürekli tüm dünyaya şavaş ve kargaşa yaydığını ifade etti.

Yazısının bir bölümünü Kürd halkına ayıran Cihad el Khazen, yazısında, ”Burada kaydediyorum ki, ben Türkiye, İran, Suriye ve Irak’ta bağımsız Kürd devletinin kurulmasını destekliyorum. Sadece onlar teröre maruz bırakıldı ve teröristlere karşı kendilerini korumak için savaştı. Onlar, (Kürdler) terörsit gruplara kapılarını açan, Müslümanların birbiriyle savaşmasına neden olan Araplardan daha çok kendi iktidarlarını kurmak için hazır olduklarını herkese ispat ettiler” ifadelerini kullandı.

Makaleleri büyük yankı uyandıran ünlü yazar Cihad el Khazen, yazısının devamında neden Arap kimliğini reddettiğini de şu sözlerle dile getirdi: ”Ben camilerde hutbe veren imam ve müezzinlerini arkadan vuran bir haktan değilim. Ben müzelerde yabancı turistleri öldüren, tarihi eserleri yok eden, kız çocukları köle etmek için kaçıran, günahsız insanlara saldıran, mallarını yağmalayarak satan bir halktan değilim.

Araplar için başka bir tarihi örnekten bahsedebilirim. Endülüslerin 3 halifesinden birinin öldürülmesi için şehzadeleri İspanya kralı ile işbirliği yaptı. Bunu da doğudaki vatanını batılı işgalcilere peşkeş çekme pahasına yaptı.

Daha fazla bu halkın bir üyesi olarak kalmak istemiyorum. Ben çoğunluğu suçlular topluluğundan oluşan bu halka üye olmak istemiyorum. Suçlu bir kimliğe sahip olmayı reddediyorum.

Sen Arapsın, yenilmişsin, bilinçsizsin, katilsin. Tüm ömrümü kendim ve herkes için barış isteyerek geçirdim. Ancak bundan sonra kendimi kaderimin ellerine bırakıyorum.”

Aslen Filistinli bir anne ve babadan olan ünlü yazar Cihad el Khazen, 28 Ocan 1946’da Lübnan’da doğdu. 1990’dan beri El Hayat gazetesine yazan el Khazen, daha sonra Londra’ya yerleşerek İngiltere vatandaşı oldu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4561 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:02:39:22
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x