R. Kemal Bindal: Türkiye, Kobanê ve İslam

İslam\'ın terör, radikal, ılımlı, kökten, yobaz ve gerici gibi kelimelerle anılmasının sebebi, IŞİD ve El Kaide gibi İslam\'ı kendi kafalarına göre yorumlayan çeteler ve maalesef, İslam hakkında hemen hemen her şeyi bilip ama ya korkudan sessiz kalan.

12.10.2014, Paz - 22:04

R. Kemal Bindal: Türkiye, Kobanê ve İslam
Haberi Paylaş
İslam\'ın terör, radikal, ılımlı, kökten, yobaz ve gerici gibi kelimelerle anılmasının sebebi, IŞİD ve El Kaide gibi İslam\'ı kendi kafalarına göre yorumlayan çeteler ve maalesef, İslam hakkında hemen hemen her şeyi bilip ama ya korkudan sessiz kalan, ya da bana değmeyen yılan bin yaşasın-ı felsefe edinen alimlerdir. Alim kelimesinin karşılığı olarak günümüzde şeyh, hoca, hocaefendi, doçent ya da profesör kelimelerini kullanabiliriz.( İslam\'ı gerçekten yaşayan ve uygulayanları tenzih ediyorum)

Şimdi bu satırları yazarken sabah ezanı okunuyor. Kobanê\'dekiler şu an da ya çatışmada ya da eller tetikte bekliyorlardır. 2 gecedir oturduğum semtte yürüyüşler yapılıyor. Tekbirler ve küfürler koro şeklinde atılıyor. Sanırsın ki şeyhülislam Kudüs için cihat bayrağı açmış... 6-7 Eylül olaylarını düşünüyorum. Ve nasıl bu duruma gelindiğini.

R.T. Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu\'nda durup dururken şöyle seslenmişti: \"Ey dünya, IŞİD gibi bir terör örgütü çıkınca ayaklanıyorsun da PKK gibi bir terör örgütü çıkınca neden ayaklanmıyorsun. Ben bunu anlamakta zorlanıyorum\". Ve tabi ardından ağız birliği etmişçesine bakanlar ve milletvekillerinin aynı yönde açıklamaları geldi. Bizim için IŞİD ve PKK arasında bir fark yok...

Gerçekten biz de bu söylenenleri anlamakta zorlanıyorduk. Çünkü bir tarafta, IŞİD gibi vahşetin her türlüsünü, her alçaklığı yapan bir çete, diğer yanda ise devletin Çözüm Süreci adı altında Barış(!)maya çalıştığı(?) bir örgüt. Lahana turşusu ve perhiz...

İnsana dair her ne varsa karşısına alan ve vahşi hayvanlarla bile aynı cümlede telaffuz edilemeyecek IŞİD, 27 gündür Kobanê\'yi kuşatmış durumda. İlk günden beri Türkiye\'nin askeri anlamda Kobanê\'ye yardım etmesini düşünmek sadece ve sadece hayalperestlik olurdu. Bununla birlikte Türkiye, son birkaç gündür çokça bahsedilen koridor açma fikrini de asla kabul etmeyecektir Buralarda çokça kabul gören olguya göre Türkiye, IŞİD’e yardım ediyor ve Rojava\'da özerk bir yapılanmanın önüne geçmek için Kürtleri bu vahşilere boğdurmaya çalışıyor ya da göz yumuyor. Bütün bunlardan hareketle son birkaç gündür yaşanan olaylarda onlarca insan hayatını kaybetti.

Akabinde R.T. Erdoğan\'ın dünkü açıklamalarını okumuşsunuzdur. Salı günü gereken yapılacak!!! Bu açıklama bana Erdoğan\'ın başbakanken yaptığı \"Kadın da olsa çocuk da olsa gereken yapılacak \" sözlerini anımsattı. Allah muhafaza...

Muhafazakâr bir aileden geliyorum. Fırsat buldukça camiye giderim. Bugüne kadar hiçbir camide bir imam ya da vaizin ağzından Kürd kelimesinin geçtiğini görmedim. Çözüm Süreci\'nin öncesinde ve süreçle birlikte hiçbirinden \"Yaw kardeşim bu ne iştir. Bu dökülen kardeş kanıdır. Bu kan dursun \" sözlerini duymadım... Fakat her seferinde imamın bütün cemaate amin dedirterek DEVLET’e dua ettirdiğine şahit oldum. \"Bizim dinimizden olmasa da Türk olan soydaşlarımızı koru\" dendiğini... Ama \"Kürtler bizim kardeşimizdir\" cümlesini duymadım... Kürtlerin en doğal hak talepleri dahi terör faaliyeti olarak kabul gördü. Hatırlıyorum en popüler hocalardan biri çıkıp, ben anadille eğitime karşıyım, dedi. Devletin bekası adına OLMAZ, dedi. Hocaya sormak lazımdı. Ya hoca, sen Jet Sky hızıyla fetva veriyorsun da peki, “Sizden biriniz kendisi için istediğini başkaları için de istemedikçe gerçek manada iman etmiş olamaz.( Buhari -İman 7 )” hadisi ne oluyor ?? ... geçelim.

Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır, sözünü çok iyi bilir bu alim geçinenler. Ve zulüm kelimesinin türevleriyle birlikte Kur\'an\'da 300 defa geçtiğinide. Ve susan ,sessiz kalan alimlerin cezasının normal insanlardan kat be kat fazla olduğunu benden çok daha iyi bilirler.

Kobanê olayları başladığından beri haberlere ve akabinde okuyucu yorumlarına bakıyorum. Oh olsun-lar, darısı buradakilerinin de başına-lar, IŞİD’i alkışlayanlar...Onları anlıyorum aslında.. Çünkü medya geçmişten bugüne dek Kürtleri ve özgürlük çabalarını öylesine vahşi ve canavarca göstermişti ki, işte bugün bu canavarın karşısına, düşmanın düşmanı olan bir DOST çıkmıştı.

Din, devlet ve siyasete bir araç olunca ortaya bu tür sonuçların çıkması kaçınılmazdır. Nüfus cüzdanında dini hanesinde, dinin önüne etnik kökenlerin gelmesi de bundandır. Bundandır ki, insanlar ve onların liderleri, Filistin ve Gazze için ağlarken, Somali ve Myanmar için seferler düzenlerken, Mısır için kan ağlarken, Esad\'a karşı savaşa hazırlanırken, burnunun dibindeki Kobanê\'yi görmezlikten gelir. Evet evet sesinizi duyuyorum. 200 bin kadar Kobanêli mülteci var şimdi. Ve Türkiye bir anne şefkatiyle kucağını onlara açmış durumda... Sana sadece şunu derim... Bana Rojava\'nın boşaltılması ve tampon bölge fikrini düşünmemem için başka bir şey söyle. Ama senin Müslümanlığın Myanmar\'a, Somali\'ye kadar uzanıp Kobanê\'yi görmüyorsa ve solculuğun tek parti dönemindeki gibi Kürtlere hep aşağıdan bakıyorsa şu an gülecek durumda değilim. Şimdi deniyor ki Kobanê ile Diyarbakır\'ın, Kobanê ile Türkiye\'nin ne ilgisi var ? Peki...

Gazze, Kahire, Halep, Şam, Myanmar, Batı Trakya, Doğu Türkistan, Makedonya ve Kosova\'nın ne ilgisi var ??? Çözüm Süreci\'yle Kobanê\'nin ne ilgisi var, diyorlar. Bunu söylerken hiç düşündüler mi acaba, Kürtlerin Kalplerinin doğusunda kardeşleri ölüyor olmasın ? Tıpkı Doğu Türkistan\'da ölen Türkler gibi.

Eskiden olduğu gibi bugünde, TV kanallarındaki hocalar Kürdler ve Kobanê değilde hanımların muayyen günleriyle daha pek ilgililer. Ama söz konusu Gazze ya da Filistin olunca her biri bir Halid bin Velid oluyor. STK\'lar, Sosyal Medya ve haber ajansları bir kaç kuruluş dışında tümü Kürtlere savaş açmış sanki. İslami çizgide olduğunu savunan -Der\'ler, Falan-der\'ler, Filan-der\'ler; birçoğunun sayfalarında kürt karşıtı beyanlar verilirken hiçbirinde IŞİD karşıtı ve genelinde ZULME karşı bir çıt çıktığını göremiyorum. Çıt fakirlerinin aklından neler geçiyor bilmiyorum...Akıllarında bir ACABA\'mı var diye soruyorum kendime. Acaba IŞİD gerçekten Müslüman mı ?

Falan-der li arkadaşlar, sentezciler, solcular(?), müslüman geçinenler, ZULME SESSİZ KALANLAR, Müslümanlığı yahudi boykotçuluğu ve ermeni düşmanlığından ibaret olduğunu sananlar, Müslümanlığı sadece namaz, oruç hac ve zekatten ibaret olduğunu zannedenler, beyaz kürtler, Roboski\'den Dobroski kadar uzak olanlar, sarışınlar esmerler....HAYIR !!! IŞİD Müslüman değil. Asla olmadı. Işid\'in İslam\'a verdiği zararı dünyanın bütün İslam karşıtları bir araya gelse veremezdi. Hz. Peygamberin yasakladığı her şeyi, İslam\'ın geçmişinde vardır deyip hayata geçiren, NEHYEDİLMİŞ ayetlerle ve doğruluğu alimlerin çokluğuyla reddedilmiş fetvalarla hareket eden,k endisinden başka herkesi kafir gören, her katli vacip sayan bir örgüt ne İslam\'dır ne de İNSAN.

Şimdi Müslüman geçinenler,s olcu kılıklılar, insan müsveddeleri müjde verir gibi Kobanê\'nin düştüğünü, düşeceğini söylüyorlar. Eğer Müslümanlarsa, Allah\'ın hariciler ve o yolda olanlar için neler söylediğini, Hz. Peygamberin bunlar için ne fetva verdiğini benden iyi bilirler. Ve Kobanê tam 27 gündür savaşıyor... Bir insan, bir müslüman ve bir Kürd olarak ben de şunu söylüyorum...KOBANÊ ASLA DÜŞMEYECEK !!!

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6848 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:49:21
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x