ABD: İran Destekli Şii milisler Tikrit’ten çekildi

Senatörlerin ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Tikrit’te IŞİD’e karşı hava operasyonları başlatmasına dair sorularını yanıtlayan Austin, Amerika’nın hava saldırıları yapmasının koşulu olarak Irak’a Şii milislerin kenara çekilmesi şartını koyduklarını ifade etti.\n

27.03.2015, Cum - 09:52

ABD: İran Destekli Şii milisler Tikrit’ten çekildi
Haberi Paylaş
ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral LLoyd Austin, Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi’ndeki oturuma katıldı.

İran destekli Şii milisler Irak ordusunun ay başında IŞİD\'i Tikrit\'ten çıkarmak için başlattığı operasyona destek veriyordu.

Şii milislerin Tikrit kentini terk ettiğini vurgulayan Austin, ancak bu güçlerin genel alanda, Dicle Nehri\'nin doğusunda olabileceğini söyledi.

Austin, İran Devrim Muhafızları Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani\'nin ise son bilgilere göre Tikrit veya çevresinde olmadığını ifade etti.

\"İşbirliği yapmamayı diliyorum\"

Tikrit’te Şii milisler önderliğindeki taarruzun yanlış yaklaşım olduğu için hız kestiğine işaret eden Austin, bu güçlerin Irak hükümeti tarafından kontrol edilmediğine dikkati çekti.

Austin, Şii misillerin zalimliklerine geçmişte tanık olduğunu ifade ederek, \"Şii milislerle hiçbir zaman koordinasyon ve işbirliği yapmamayı diliyorum\" dedi.

Tikrit’te dört bin civarında Irak güvenlik gücü, komando ve polisin mücadele verdiğinin altını çizen Austin, Amerika’nın da yardımıyla kentin yeniden ele geçirilmesi kampanyasında ilerleme sağlanacağına inandığını vurguladı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2664 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:00:03
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x