ABD: Mesud Barzani’nin görevine devam etmesinden yanayız

ABD’nin, istikrar ve güvenliğin devam etmesi için Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin görevinde kalmasından yana olduğunu belirttiği ifade edildi.

10.07.2016, Paz - 14:30

ABD: Mesud Barzani’nin görevine devam etmesinden yanayız
Haberi Paylaş

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ve Goran Hareketi’nin ortak yönetim üyelerinin oluşturduğu heyetin Bağdat’ta Irak’ın ABD Büyükelçisi ile bir araya geldiği toplantıda, Büyükelçi’nin, ABD olarak Mesud Barzani’nin Kürdistan Bölgesi Başkanı olarak kalmasını desteklediklerini belirttiği öğrenildi.

Aynı zamanda haftalık yayımlanan Hewal gazetesinde köşe yazan YNK Irak Parlamentosu Milletvekili Şivan Davudi, son yazısında YNK ve Goran Bloğunun Bağdat’taki son temasları çerçevesinde ABD’nin Irak Büyükelçisi Stuart E. Jones ile bir araya geldikleri toplantıya değindi.

Heyette yer alan Şivan Davudi, Irak ile Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan siyasi sorunların ele alındığı görüşmelerin son derece önemli olduğunu kaydetti.

Davudi, yazısının ABD’nin yaklaşımlarını ele aldığı bölümde, “Büyükelçi Stuart E. Jones’un, açık ve net bir şekilde ABD’nin Mesud Barzani’nin Kürdistan Bölgesi Başkanı olarak görevine devam etmesinden yana olduklarını çünkü mevcut durumun yeni bir seçim yapmaya elverişli olmadığını belirttiği.” ifadesini kullandı.

Davudi, YNK-Goran Bloğunun Bağdat’ı ziyaret etmesinde üç temel nedenin yattığını ve Iraklı siyasi taraflara, ABD yönetimine ve Birleşmiş Milletler’e bu amaçları anlatmak üzere temaslar kurulduğunu açıkladı.

Davudi yazısında, bahse konu üç temel nedeni şöyle sıraladı:

“Onlara, ilk olarak YNK-Goran yakınlaşmasının hiçbir kesim ve ülkenin zararına olmadığını, ikinci olarak bu ortaklığın sadece partisel olarak değerlendirilmemesi gerektiğini çünkü genel bir siyasi proje olduğunu ve üçüncü olarak ise iki partinin ortaklaşmasıyla Irak Parlamentosunda 30 sandalyeli büyük bir grup kurulduğunu anlatmak için yola koyulduk.”

K24
Bu haber toplam: 7473 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:03:20:12
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x