ABD'den, Haseke'ye saldıran Suriye'ye net uyarı

Esad güçlerinin iki gündür Batı Kürdistan’ın Haseke kentinde YPG’yi ve sivil halkı havadan vurmasına ABD’nin tepkisi büyüyor. Pentagon yetkilileri, saldırılara devam etmesi durumunda Esad uçaklarını vuracaklarını açıkladı.

19.08.2016, Cum - 18:32

ABD'den, Haseke'ye saldıran Suriye'ye net uyarı
Haberi Paylaş

Pentagon sözcüsü Jeff Davis, Perşembe günü YPG’yi hedef alan Suriye uçakları ayrılırken koalisyon uçaklarının Haseka’ye gönderildiğini söyledi. “Koalisyon güçlerini korumak için bunu yaptık. Tehdit altında olmaları durumunda, ABD hava araçlarının yerdeki birlikleri koruyacağını açık bir şekilde belli ettik” dedi.

YPG’ye eğitim veren ABD özel operasyonlar danışmanlarının bölgede olduğunu belirten Davis, “Onların emniyetini sağlayacağız ve onları riske atacak şeyler yapmamaları Suriye rejimine tavsiye olunur. Koalisyonu riske atan bu durumları azami ciddiyetle karşılıyoruz ve kendimizi savunmaya yönelik temel hakkımız var” ifadelerini kullandı.

Öte yandanABD özel kuvvetleri, Haseke\'de yaşanan çatışmaların ardından bölgeden uzaklaştı.

CNN\'in haberine göre, saldırıların ardından ABD özel kuvvetleri bölgeden ayrılırken, bölgeden kaç askerin ayrıldığına ve geride ABD birliği kalıp kalmadığına dair bilgi verilmedi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 29120 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:20:10:02
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x