ABD'den PKK'ye ateşkes ve müzakere çağrısı

Amerika Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada, Washington yönetiminin Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Türkiye’ye yönelik saldırılarını durdurmasını ve barış görüşmelerine dönmesini istediğini dile getirildi.

20.07.2016, Çar - 13:25

ABD'den PKK'ye ateşkes ve müzakere çağrısı
Haberi PaylaÅŸ

ABD Savunma Bakanlığı’nın resmi sitesinde yayınlanan açıklamada Washington’un PKK’nin Türkiye Hükümeti’ne yönelik saldırılarına bir son vermesi, barış görüşmelerine geri dönülmesi ve sivil kayıplarının yaşanmamasını istediği dile getirildi.

PKK ile ilgili ABD politikalarının son derece açık olduğu dile getirilen ABD açıklaması Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner tarafından yapıldı.

Açıklamada ABD\'nin klasik olarak PKK’yi yabancı bir terörist organizasyon olarak gördüğü ve Türkiye’nin PKK’ye yönelik girişimlerini düsteklediği vurgulandı.

Terörizm karşıtı tüm operasyonlarda olduğu gibi, her zaman sivil kayıplarından kaçınmak ve en aza indirmek için gereken hassasiyetin gösterilmesi ve insan haklarına saygılı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğine atıfta bulunan Toner, son altı aylık dönemde PKK ile Türk devleti arasında şiddetin yükseldiğini gözlemlediklerini belirtti.

PKK ile geçmişte gerçekleşen müzakere ve görüşme mekanizmasında sıkıntılar yaşandığını dile getiren Toner, PKK’ye Türk yetkilileri, polisi ve güvenlik güçlerine yönelik saldırıları durdurması ve şiddeti sonlandırarak, barışçıl müzakerelere olanak tanıyacak bir sürece geri dönülmesi çağrısında bulundu.

Buna rağmen her durumda Türkiye’nin vatandaşlarını savunması hakkını desteklediğini vurgulayan sözcü Toner, PKK ile Türkiye arasındaki sorunların sona erdirilmesine yönelik uluslararası girişimler konusunda açıklama yapmaktan kaçındı ve PKK’nin Türkiye’ye yönelik şiddet içeren saldırılarını durdurması gerektiğini yineledi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 19838 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:20:08:43
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x