ABD'den Suriye'ye ikinci uyarı geldi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Haseke\'deki çatışmalardan dolayı Suriye Ordusunu bir kez daha uyardı.

23.08.2016, Sal - 14:23

ABD'den Suriye'ye ikinci uyarı geldi
Haberi Paylaş

Pentagon, Suriye\'ye ait uçakların koalisyon güçlerinin bulunduğu bölgelere yakın uçuş yapmaması uyarısında bulunarak, tehdit halinde savunmaya geçmeye hazır olunduğunu açıkladı. Savunma Bakanlığı, daha önce Suriye jetleri ile bağlantı kurmaya çalışıldığını ancak cevap alınmadığını belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Haseke\'deki YPG, Suriye Demokratik Güçleri ve danışmanlık eğitimi vermek amacıyla bölgede olan Amerikan askerlerini hedef alan Suriye ordusunu uyardı.

Pentagon sözcüsü Peter Cook, “Sahadaki askerlerimizi korumaya devam edeceğiz ve bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.

Uçuşa yasak bölge tartışmaları sürerken, Cook\'un Suriye rejimine yönelik uyarısına rağmen, “uçuşa yasak bölge” terimini kullanmaktan kaçındığı belirtildi.

Peter Cook, “Bu bölgeler uçuşa yasak bölge değil. Ancak Suriye rejimi koalisyon güçlerinin operasyon yaptığı bu bölgeden uzak durursa, akıllılık etmiş olur” dedi.

ABD\'nin Suriye jetleriyle birlikte geçen yıldan bu yana Esad yönetimine destek vermek amacıyla hava bombardımanı düzenleyen Rus jetlerine de uyarı gönderdiği belirtildi. Cook, “Amerikan güçlerini tehdit etmeleri durumunda bizim de güçlerimizi savunmaya hakkımız vardır” dedi.

Daha önce de Pentagon sözcüsü Jeff Davis, Perşembe günü YPG’yi hedef alan Suriye ordusunu uyararak, koalisyon uçaklarının Haseke’ye gönderildiğini açıklamış ve “Koalisyon güçlerini korumak için bunu yaptık. Tehdit altında olmaları durumunda, ABD hava araçlarının yerdeki birlikleri koruyacağını açık bir şekilde belli ettik” demişti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 20888 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:08:38
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x