ABD'den flaş Cerablus açıklaması! 'Kabul edilemez'

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, TSK’nın “Fırat Kalkanı” operasyonuna ilişkin olarak Cerablus’un güneyinde çatışmalara ilişkin haberleri yakından izlediklerini belirterek “bu çatışmaları kabul edilemez buluyoruz” dedi.

29.08.2016, Pts - 08:36

ABD'den flaş Cerablus açıklaması! 'Kabul edilemez'
Haberi Paylaş

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Cerablus’un güneyinde Türk silahlı kuvvetleri ve YPG’nin öncülüğünü yaptığı Suriye Demokratik Güçleri arasındaki çatışmalara ilişkin “bu çatışmaları kabul edilemez buluyoruz” dedi.

Peter Cook, Cerablus operasyonu sırasında yaşanan çatışmaları New York Times gazetesine gönderdiği bir e-postada değerlendirdi. Cook şunları söyledi:

“IŞİD’in artık bulunmadığı Cerablus’un güneyinde Türk silahlı kuvvetler, bazı muhalefet grupları ve SDG ile bağlantılı birlikler arasındaki çatışmalara ilişkin haberleri yakından izlerken bu çatışmaları kabul edilemez bulduğumuzu açıkça ifade etmek istiyoruz.”

Pentagon sözcüsü, “Zaten bu kalabalık bir savaş alanı. Bu nedenle ki silahlı tüm oyuncuları hemen çatışmaları durdurmaya ve ihtilafa son vermek için gereken önlemleri almayı çağırıyoruz” diye ekledi.

ABD: Cerablus\'ta IŞİD\'in olmadığı bölgelerde çatışma kabul edilemez

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, \"Cerablus bölgesinde Türk (Silahlı) Kuvvetleri ile Suriye Demokratik Güçleri\'nden (SDF) bazı muhalif grupların çatıştığına ilişkin haberleri izliyorum\" dedi ve ekledi:

\"IŞİD\'in bulunmadığı bölgelerdeki bu çatışmaları kabul edilemez ve derin kaygıyla karşıladığımızı netleştirmek isterim.\"

ABD\'nin bu gelişmelere dahil olmadığının, ABD güçleri tarafından da koordine edilmediğinin altını çizen ve bu olayları desteklemediklerini vurgulayan McGurk, \"Dolayısıyla, tüm silahlı tarafları özveriye, çatışmaları durdurmak için gerekli önlemleri almaya ve iletişim için tüm kanallarını açık tutmaya davet ediyorum\" dedi ve şöyle devam etti: \"ABD, bu gibi çatışmalara son verilmesi ve ortak düşmanımız IŞİD\'e karşı birlik içinde odaklanmaya dönük çabalarda aktif olarak yer alıyor.\"

ABD\'den Fırat\'ın Doğusu açıklaması

Reuters\'ın haberine göre, Pentagon\'dan daha sonra yapılan bir açıklamada ise \"Koordine edilmemiş operasyonlar ve manevralar; IŞİD\'in Türkiye, ABD ve diğerlerine saldırılar planlamak için koruma alanı bulmasından başka işe yaramaz\" denildi.

Açıklamada; \"ABD, çatışma ve gerilimin azalması için NATO müttefiki Türkiye ve Suriye\'nin kuzeyindeki koalisyon destekli güçlerle yakın temasını sürdürecek\" ifadesi kullanıldı.

YPG\'ye Fırat Nehri\'nin doğusuna dönmesi için yaptığı çağrıyı yineleyen ABD Savunma Bakanlığı, bunun \"büyük oranda gerçekleştiğinin\" anlaşıldığını belirtti.

YPG'nin Amerikalı Savaşçısı: ABD, Kürtlere ihanet etti YPG'nin Amerikalı Savaşçısı: ABD, Kürtlere ihanet etti
Nerina Azad
Bu haber toplam: 22749 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:16:48:31
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x