ABD'li gazeteci: Ortadoğu'da yeni kurulacak yegane devlet Kürdistan olacak

ABD\'li gazeteci Robert F. Worth, Ortadoğu’da Kürdistan dışında yeni bir devletin kurulmasının mümkün olmadığını belirterek, ‘Kürdistan Bölgesi bir devlet olarak görülüyor’ dedi.

28.05.2016, Cts - 11:31

ABD'li gazeteci: Ortadoğu'da yeni kurulacak yegane devlet Kürdistan olacak
Haberi Paylaş

CNN’e mülakat veren New York Times gazetesinin muhabiri Robert F. Worth, Suriye’nin şu an olduğu gibi; kuzeyinin (Batı Kürdistan) Kürdlerin, orta bölgesinin Sünnilerin, Batısının ise rejimin elinde kalacağını belirtti.

Ortadoğu’da birçok ülkenin zamanla kırılma yaşayacağını belirten deneyimli gazeteci Robert F. Worth, ‘‘Ortadoğu’da, Kürdistan Bölgesi dışında yeni bir devletin kurulması pek mümkün görünmüyor, zaten Kürdistan Bölgesi’ne devlet gözüyle bakılıyor’’ ifadelerini kullandı.

İngiltere ve Fransa arasında imzalanan Sykes-Picot Anlaşma’nın üzerinden 100 yıl geçerken, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, sözkonusu anlaşmanın artık anlamını yitirdiğini ve Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandum ile kendi kaderini belirleyeceğini belirtmişti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, 8 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilecek ABD Başkanlık Seçimleri öncesi Bağımsızlık referandumunu gerçekleştirmeyi düşünüyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 15384 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:20:52:22
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x