‘Kürtler daha ileri giderse bölge ülkeleri karşı hamle yapar’

Stratejik danışmanlık kurumu VASA Strategies’in CEO’su Ryan Greer, \'IŞİD\'le mücadelede başarıların büyük bölümü Kürtlere ait. Ama(toprak kazanımı konusunda) daha fazla ileri giderse bölge ülkeleri müdahale yapar\' dedi.

27.05.2016, Cum - 16:23

‘Kürtler daha ileri giderse bölge ülkeleri karşı hamle yapar’
Haberi Paylaş

Türkiye ve Amerika’nın IŞİD’e karşı savaşan Kürt grupları düşüncelere sahip oldukları biliniyor.

Bu konuda bazı açıklamalarda bulunan VASA Strategies’in CEO’su Ryan Greer IŞİD\'e karşı alınan başarıların büyük bir bölümünün Kürtler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye-Amerika ve Kürtler arasında yaşanan bu gerilimi çözecek herhangi bir formül bulunuyor mu? şeklindeki soruya Greer \" IŞİD’e karşı alınan fiziksel başarılara baktığımızda bu başarıların büyük bir bölümünün Kürtler tarafından yapıldığını görüyoruz. Bu nedenle bizim de onları desteklemeye devam edeceğimizi düşünüyorum. Ancak Kürtlere, fazla ileri gitmeleri durumunda bölge hükümetlerinden karşı bir hamle geleceği ortada. Bu da herşeyi zora sokar. Ancak herkesin öncelik verdiği konu IŞİD’in durdurulması ve bunu da bu güne kadar en iyi yapan Kürtler. Devlet ve ordusu olmayan güçlere yardım etmememiz gerektiğini biliyorum çünkü bu bir süre sonra başka bir istikrarsızlığa neden olacaktır. Ancak şuan insanların kafasını kesen IŞİD, herkes için en büyük tehdidi oluşturuyor.\" yanıtını verdi.

Amerikanın Sesi
Bu haber toplam: 22950 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:02:31:28
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x