IŞİD Japonya'nın 60 yıllık Yasasını Değistiriyor

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, orduya ülke dışında hayatı tehlikede olan vatandaşlarını kurtarmak için harekat düzenleme yetkisi verilmesini istiyor

02.02.2015, Pts - 15:45

IŞİD Japonya'nın 60 yıllık Yasasını Değistiriyor
Haberi Paylaş
Japonya Başbakanı Şinzo Abe, orduya ülke dışında hayatı tehlikede olan vatandaşlarını kurtarmak için harekat düzenleme yetkisi verilmesini istiyor.

Abe bu görüşlerini Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyeleri tarafından rehin alınan Japon vatandaşı gazeteci Kenji Goto\'nun öldürülmesi ardından parlamentodaki bir komisyon toplantısında açıkladı.

Japonya\'nın İkinci Dünya Savaşı yenilgisi sonrasında yapılan pasifist anayasası ordunun ülke dışında yapabileceği şeyleri büyük ölçüde sınırlıyor.

Fakat Başbakan Abe, bu durumu değiştirmek istediğini daha önce açıklamıştı.

Japonya hükümeti, silahlı kuvvetler üzerindeki kısıtlamaları hafifletecek bir dizi öneriyi parlamentoya sunmaya hazırlanıyor.

Şinzo Abe bu yıl yapılacak değişikliklerle Japon ordusunun ülke dışında muharip görev yapmasını engelleyen yasağın, saldırıya uğrayan müttefiklere destek olmak gerekçesiyle kaldırılabilmesini istiyor.

\'Kollektif meşru savunma\' adı verilen bu doktrin kabul edilirse Japon savunma politikası 60 yılın en büyük politika değişikliğine uğramış olacak.

BBC
Bu haber toplam: 10562 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:38:26
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x