Nepal'den daha fazla yardım çağrısı

Nepal hükümeti, geçen hafta meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından uluslararası topluma daha fazla yardım göndermesi çağrısında bulundu.\n

05.05.2015, Sal - 05:46

 Nepal'den daha fazla yardım çağrısı
Haberi Paylaş
Depremde ölenlerin sayısı 7 bin 356\'ya yükselirken Dışişleri Bakanı Mahendra Bahadur Pandey, ülkede bulunan diplomatlarla bir araya geldi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, \"Depremden etkilenenlere yardım malzemelerinin daha hızlı gönderilmesi gerekmektedir. Depremin ardından en acil destek, arama kurtarma ve insani yardım şeklinde sağlanmıştır. Depremzedelerin rehabilitasyonu, hasar gören altyapı ve binaların yeniden yapılması için uluslararası toplumun daha fazla desteğine ihtiyaç duyulmaktadır\" ifadesi kullanıldı.

Yardım çalışmalarının özellikle ülkenin kırsal kesimlerinde etkili bir biçimde yapılamadığından endişe duyduklarını belirten Pandey, tüm bağışların başbakanlığa bağlı ulusal yardım fonuna yapılmasını istedi.

Bu arada, Avrupa Birliği (AB), Nepal\'e 22,6 milyon avro yardım kararı aldı.

AB Komisyonu\'ndan yapılan açıklamada, 16,6 milyon avrosu doğrudan Nepal hükümetine aktarılacak kaynağın kalan kısmının acil insani yardımlarda kullanılacağı belirtildi.

AB, deprem yardımı haricinde 2014-2020 döneminde Nepal\'e reformlar karşılığında 360 milyon avroluk kalkınma yardımı yapmaya hazırlanıyor.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği\'nden çadır kent

Cansuyu yetkililerinden alınan bilgiye göre, derneğin yardım çalışmaları çerçevesinde bin kişi kapasiteli çadır kent kuruldu, çadırlarda kalanların acil ihtiyaçları karşılandı.

Nepal\'in başkenti Katmandu\'da 25 Nisan\'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından yardım kuruluşları ve gönüllülerin depremzedeler için düzenlediği yardım çalışmaları devam ediyor.

Depremin hemen ardından Türkiye\'den giden ekibin çalışmaları sonucu kurulan çadır kentte, evleri yıkılan Nepalliler barınma imkanı buluyor. Çadırlarda yaşamaya başlayan, çoğu kadın ve çocuk olan mağdurların acil gıda, erzak, su, battaniye, tıbbi gereç gibi ihtiyaçları da karşılanıyor.

Deprem öncesinde dahi temiz su sorunun olduğu Katmandu\'da Cansuyu ekiplerinin, halkın su ihtiyacını karşılamak için satın aldığı suları çadır kentteki Nepallilere dağıttığı belirtildi.

Cansuyu\'nun çadır kentinde korumaya aldığı Nepallilerin acil gıda ve battaniye ihtiyaçları da dernek tarafından karşılanıyor, pirinç, yağ, buğday, şeker ve bisküvi gibi erzaktan oluşan acil gıda paketleri ve battaniye dağıtımı yapılıyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2378 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:47:49
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x