Almanya Suriye'ye 1200 asker gönderme hazırlığında

Suriye\'ye Tornado uçakları ile 1200 asker göndermeyi planlayan Almanya\'dan, IŞİD ile savaşan güçlerin oluşturacağı özel amaçlı birlik önerisi sundu.

30.11.2015, Pts - 09:23

Almanya Suriye'ye 1200 asker gönderme hazırlığında
Haberi Paylaş

Paris’teki saldırılar sonrası Fransa’ya IŞİD’le mücadelede destek sözü veren ve Suriye’ye Tornado uçakları ile 1200 asker göndermeyi planlayan Almanya’dan ‘ortak düşmana’ karşı ABD ve Rusya’nın da dahil olacağı geçici bir ‘özel amaçlı birlik’ çağrısı geldi.

Bild gazetesine konuşan Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen bu yeni küresel birlikte herkesin yer alması gerektiğini belirterek aktörler arasındaki görüş farklılıklarının yalnızca teröristlerin konumunu güçlendirmeye yaradığını vurguladı.

Fransa’nın BM Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) sunduğu ve 20 Kasım’da kabul edilen karara atıfta bulunan Savunma Bakanı Leyen, IŞİD’le mücadelenin herkes için birincil öncelik olması gerektiğinin altını çizdi ve “BMGK’nın son kararındaki ifadeler oldukça net: IŞİD’le mücadele Fransa için olduğu kadar ABD, Çin, Rusya, Türkiye, İran ve Arap ülkeleri için de birincil öncelik.” şeklinde konuştu.

Söz konusu BMGK kararı, IŞİD’in uluslararası barış ve güvenliğe ‘emsalsiz’ bir tehlike teşkil ettiğini söylüyor ve tüm üye ülkeleri IŞİD’in Suriye ve Irak’taki faaliyetlerinin önleyip azaltmak için ‘tüm gerekli önlemleri’ almaya çağırıyordu.

Öte yandan Leyen, bölgedeki ‘ılımlı Müslümanların’ da kendilerini terörizmden soyutlamasını istedi:

IŞİD’in ‘İslam’a karşı Haçlı seferleri’ şeklindeki asılsız mirasını yok etmek için IŞİD’in İslam’la hiçbir alakası olmadığını göstermeniz gerekiyor.”

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3056 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:02:05:52
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x