Çek Cumhurbaşkanı: Kürdistan'ın bağımsızlığı artık sadece an meselesi

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman, katıldığı bir TV programında Bağımsız bir Kürdistan’ın ortaya çıkmasının sadece bir an meselesi olduğunu söyledi.

29.11.2015, Paz - 19:57

Çek Cumhurbaşkanı: Kürdistan'ın bağımsızlığı artık sadece an meselesi
Haberi Paylaş

Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Pazar günü (bugün) TV Prima’da katıldığı bir programda Bağımsız Kürdistan’ın ortaya çıkmasının sadece bir zaman meselesi olduğunu söyledi.

Er yada geç Kürdistan’ın bağımsızlığını ilan edeceğine inanıyorum” şeklinde görüşlerini dile getiren Cumhurbaşkanı Zeman Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile görüştüğünde, Barzani’nin kısa süre içerisinde bir referandum ilan etmeye hazırlandığını söylediğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Zeman programdaki söyleşide Türkler ile Kürtler arasındaki savaşa da değindi ve “Düşmanımın düşmanı dostumdur” şeklindeki deyime atıfta bulunarak, Türklerin Kürtlere olan düşmanlığı nedeniyle, Türkiye’nin IŞİD karşıtı savaşta tereddütler yaşadığını” vurguladı.

Türkiye’nin gücünü göstermek istediğini, ancak kimsenin yardımcı olamayacağı bir hata yaptığını belirten Cumhurbaşkanı, Türk savaş uçaklarının Salı günü Rus Su-24 bombardıman uçağını düşürmesi olayına atıfta bulunarak, Türk hava sahasının 17 saniye gibi kısa bir zaman diliminde ihlal edildiğini, bu nedenle Rus pilotun Suriye bölgesine geri dönmesi için 10 kez uyarılmasının mümkün olamayacağını” vurguladı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 9784 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:17:48
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x