İngiltere'de 'PKK terör listesinden çıkarılsın' kampanyası

İngiliz Hükümetine, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK), demokratik temelleri ve Irak ve Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı yürüttüğü savaş gerekçe gösterilerek, terör örgütleri listesinden çıkarılması davetini içeren bir imza kampanyası başlatıldı.

29.11.2015, Paz - 19:25

İngiltere'de 'PKK terör listesinden çıkarılsın' kampanyası
Haberi Paylaş

Geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra İngiltere Parlamentosu resmi sitesinde Colin Chalmers tarafından başlatılan kampanyaya şimdiye kadar 3.324 imza toplanırken, imza kampanyası metninde İngiliz Hükümeti’nin PKK’yi yasaklamasından ziyade desteklemesi gerektiğine yer verildi.

İmza kampanyası geçtiğimiz hafta sonu PKK’ye katılmaya çalıştığı gerekçesiyle İngiliz bir genç kızın tutuklanması ardından başlatıldı.

Londra’da yaşayan 18 yaşındaki Sihan Özçelik, terörist eylemlere katılma suçlamasıyla 21 ay hapis cezasına çarptırıldı.

PKK, aralarında NATO, ABD ve Avrupa Birliği’nin de bulunduğu çok sayıda devlet ve kurum tarafından terörist örgüt olarak yasaklanmış durumda.

Bununla birlikte Rusya, İsviçre, Hindistan, Çin ve Birleşmiş Milletler PKK’yi terörist bir örgüt olarak listeye dahil etmiş değiller.

İmza Kampanyası’nı başlatan Colin Chalmers PKK’yi IŞİD’in zıttı olarak tanımlıyor “PKK\'nin Karada IŞİD ile savaşarak Kürt ve diğer toplulukları IŞİD’in barbarlığından koruduğu\" vurgulanarak, \"İngiltere\'nin, olağanüstü askeri etkinliğini kanıtlayan PKK\'yi yasaklamak yerine desteklemeyi tercih etmesi” gerektiği belirtiliyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 8980 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:22:53:19
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x