IŞİD Avusturalya'da 50 kişiyi rehin aldıı

Avustralya\'nın Sidney kentinde silahlı saldırganlar, kent merkezindeki Lindt kafeye yaptıkları baskında, sayıları tam olarak bilinmeyen müşteri ve çalışanları rehin aldı.

15.12.2014, Pts - 07:09

 IŞİD Avusturalya'da 50 kişiyi rehin aldıı
Haberi Paylaş
Avustralya\'nın Sidney kentinde silahlı saldırganlar, kent merkezindeki Lindt kafeye yaptıkları baskında, sayıları tam olarak bilinmeyen müşteri ve çalışanları rehin aldı.

Kent merkezindeki Martin Place Caddesi\'ndeki Lindt kafeye yerel saatle 09.45\'te gelen ve henüz sayıları bilinmeyen şüpheliler içeride bulunanları rehin aldı. Kafenin kapısını kilitleyen kişilerin başlarına Arapça yazılar bulunan bandaj taktıkları, ayrıca kafeteryanın camına, üzerinde Arapça yazılar bulunan bir bayrağı çalışanlara bir süre astırdığı görüldü.

Avustralya medyasında yer alan haberlere göre, rehine alma olayını El Nusra örgütü üyeleri gerçekleştirdi. Ancak bu haberler yetkililer tarafından henüz doğrulanmadı.

5 REHİN DIŞARIYA ÇIKTI

Kafede yaklaşık 8 saattir rehin tutulan ve sayıları tam olarak bilinmeyen rehinelerden üçünün kurtulmasının ardından kafede çalışan iki kadın daha dışarıya çıktı.

ABD: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Avustralya\'nın Sidney kentinde bir kafede devam eden rehine olayını yakından takip ettiklerini bildirdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, Sidney kentinde bir kafede bulunanların şüphelilerce rehine alınmasını yakından izlediklerini belirterek, dualarının rehin alınan kişilerle olduğunu kaydetti.

ABD vatandaşlarına ve diğerlerine bir sonraki duyuruya kadar olayın meydana geldiği Martin Place Caddesi civarından uzak durmalarını tavsiye ettiklerini ifade eden Psaki, kentteki Amerikan vatandaşlarının dikkatli olmayı sürdürmesini istedi. Psaki, açıklamasını şöyle sürdürdü: \'\'Martin Place Caddesi etrafındaki diğer binalarla Sidney\'deki ABD Başkonsolosluğu\'nun güvenlik tedbirli tahliye edildiğini teyit edebilirim. Küçük bir grup konsolosluk çalışanı, güvenli bir noktadan çalışmalarını sürdürüyor. Konsolosluk, Avustralyalı yetkililerle yakın temas halinde olmayı sürdürüyor.\'
Nerina Azad
Bu haber toplam: 11474 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:05:06:30
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x