Kanada Kürdistan Bayrağı kullanma kararı aldı

Kanada, Kürdistan Bölgesi’nde Peşmergeye eğitim ve danışmanlık alanlarında destek olan subaylarının üniformalarında Kürdistan Bayrağını kullanma kararı aldığını belirtildi.

23.07.2016, Cts - 18:06

Kanada Kürdistan Bayrağı kullanma kararı aldı
Haberi Paylaş

Kanada ordusunun IŞİD’le mücadele kapsamında Peşmergeye danışmanlık ve eğitim anlamında destek veren Kanadalı askerlerin üniformalarında Kürdistan Bayrağı armasını kullanacaklarını açıkladı.

Kanada ordusunda üst düzey yetkili olan General Jonathan Vance, Kürdistan Bölgesi’nde Peşmergeye danışmanlık ve eğitim anlamında destek veren Kanadalı askerlerin üniformalarında Kürdistan Bayrağı armasını kullanacaklarını açıkladı.

Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Kanadalı askerilerin üniformalarında Kürdistan bayrağı armasının görüldüğü resimler uluslararası basın tarafından da yoğun bir şekilde işlenmişti.

Kürdistan Bölgesi’ndeki Kanada ordusuna bağlı askerilerin kıyafetlerinde Kürdistan bayrağı arması görülmesi üzerine Irak hükümeti, durumu eleştirerek tepki göstermiş Kanada’nın bu hareketiyle Bağımsız Kürdistan’ı desteklediğini belirtmişti.

Bunun üzerine General Jonathan Vance: “Bu girişimimiz, ‘Kanada ordusu Kürdistan’ın bağımsızlığını destekliyor’ şeklindeki anlama gelmemektedir.” ifadesini kullandı.

Kanada Savunma Bakanlığı, söz konusu kararın General Jonathan Vance tarafından alındığını açıkladı.

Peşmerge Güçleri’ne birçok kez silah desteği veren Kanada’nın yaklaşık 200 askeri uzmanı, Kürdistan Bölgesi’nde askeri eğitim veriyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 26353 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:04:33:47
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x