Kosova'da okullarda dağıtılan haritalarda Kürdistan ibaresi

Kosova’nın Prizren şehrinde okullara dağıtılan coğrafi haritalarda Türkiye’nin doğusunun Ermenistan; güneydoğusu ise Kürdistan olarak çizildi.

20.09.2016, Sal - 11:32

Kosova'da okullarda dağıtılan haritalarda Kürdistan ibaresi
Haberi Paylaş

Kosova Eğitim Bakanlığı’nın dağıtımını koordine ettiği kitaplarda yer alan haritaların aksine, Arnavutluk’tan Kosova’ya ücretsiz olarak gönderilen ve bir takım kuruluşlarca dağıtılan haritalarda yer alan bu ayrıntı Kosova’da küçük çaplı bir kriz yaşattı.

DHA’ya konuşan Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Prizren Eğitim Müdürlüğü’nde Türkçe Eğitim Sorumlusu Ferdi Kovaç, Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak kitap ve diğer araç ve gereçleri dağıttıklarını ancak Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan haritalarda bu tür bir durumun olmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Bazı dış ülkeler ve art niyetli dernek ve kuruluşların aleni veya gizli bir şekilde bunları ’yardım’ olarak dağıttığını ileri süren Kovaç, öğretmenlerin bunları kullanmama inisiyatifleri olmasına rağmen bazı öğretmenlerin ek kaynak olarak bu tür haritaları okullarda kullandıklarını dile getirdi.

Prizren’de 7 ilköğretim okulu, 4 lise bulunuyor. Haritaların Kosova’da diğer kentlere de gönderilip gönderilmediği konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 30481 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:16:07:09
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x