İbadi, Bağdat'ta görevli Peşmerge Birliği'nin görevini sonlandırdı

Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin, Irak Parlamentosu’nun güvenliğini sağlayan Peşmerge birliğinin görevine son verdiği ve Parlamento’nun güvenliğini sağlama görevini Arap birliklerine teslim ettiği bildirildi.

05.05.2016, Per - 13:16

İbadi, Bağdat'ta görevli Peşmerge Birliği'nin görevini sonlandırdı
Haberi Paylaş

BasNews’e konu hakkında konuşan Irak Parlamentosu Güvenlik ve Asayiş Komisyonu Başkan Yardımcısı Şaxewan Ebdullah, ‘‘Bugün Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin aldığı karar ile Irak Parlamentosu’nu korumakla görevli tugayın görevine son verildi. Parlamento’yu korumakla görevli tugay Peşmergelerden oluşuyordu. Yerine Arap birlikleri yerleştirildi’’ dedi.

Haydar İbadi’nin aldığı kararın nedenlerine ilişkin Şaxewan Ebdula, ‘‘Haydar İbadi, Parlamento’da konuşma yapacağı zaman parlamenterlerin protestolarını engellemedikleri için görevlerine son veriliyor. Çünkü İbadi’nin partisinden bazı parlamenterler, gösteri yapan parlamenterlerin oturuma katılmasının engellenmesini istemişti. Ancak Peşmerge birliği komutanı bu talebi reddetmiş. Çünkü parlamenterlerin dokunulmazlığı var’’ şeklinde konuştu.

Peşmerge birliğinin, 30 Nisan’da meydana gelen protestolarda Kürd parlamenterleri korumasının da rahatsızlık yarattığını kaydeden Şaxewan Ebdula, Peşmerge birliğinin Irak Parlamentosu’ndan uzaklaştırılmasının bir diğer nedeni olduğunu belirtti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5700 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:10:43:59
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x