Irak ordusu Musul çatışmalarında IŞİD’e 2 binden fazla Amerikan zırhlı araç kaptırdı

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Musul çatışmalarında IŞİD örgütünün ordunun kullandığı Amerikan yapımı 2 bin 300 Humvee zırhlı aracı ele geçirdiğini açıkladı. Bu zırhlı araçlar, IŞİD\'in eline geçen ilk Amerikan askeri araçlar değil.\n

02.06.2015, Sal - 11:59

Irak ordusu Musul çatışmalarında IŞİD’e 2 binden fazla Amerikan zırhlı araç kaptırdı
Haberi Paylaş
Uluslararası hukuk uzmanı Franklin Lamb, IŞİD\'in bu silahları yeni savaşçıları cezbetmek için kullandığı görüşünü dile getirdi.

Irak yönetimi, IŞİD\'in eline geçen askeri araçların sayısıyla ilgili verileri açıkladı. Bağdat, geçen yıl Musul çatışmalarında 2 binden fazla Humvee zırhlı aracı ile diğer silahları kaybettiğini itiraf etti.

Aşırılık yanlıları, ABD\'den gelen teçhizatı ele geçirdiklerini açıkladıkları videoyu internetten yayınladı. Ancak bu, Amerikan yapımı silahların IŞİD\'in eline geçtiği ilk olay değil.

RT, Irak askerlerinin örgüt tarafından terkedilen ve Amerikan yapımı silahlarla dolu depoya girdiğini gösteren videoyu yayınladı.

ABD, geçen yıl Suriye\'de teröristlere karşı savaşan Kürt güçlere gönderdiği silahı yanlışlıkla IŞİD örgütünün bulunduğu bölgeye indirmişti.

Uluslararası hukuk uzmanı Franklin Lamb, IŞİD\'in bu teçhizatı ve silahları yeni savaşçıları cezbetmek için kullandığını söyledi.

RT televizyonuna konuşan Uzman, \"Silah tedarikçileri, kime güvenelim, sorusunu soruyor. Birçok kişi düşmanın saflarına geçiyor. Silahların ve önemli bilgilerin yüzde 9-11\'i düşmanın eline geçiyor. Böylece militanlara kefaret ödeniyor. Amerikalıların bu soruna kolay çözü bulacağını sanmıyorum. Bu olaylar yüzünden muhtemelen yakın gelecekte büyük silah sevkiyatları olmayacak. Bu 2 bin Humvee\'nin gösterildiği videoları gören işsizler veya fakirler, kendilerini bu araçların içinde hayal etmeye başlıyor\" yorumunda bulundu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4790 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:20:31
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x