Irak’ta 3 ayrı ordu kurulacak

\nKürdistan Sosyalist Demokrat Partisi Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud, Irak ordusunun IŞİD savaşıyla birlikte dağıldığını ve bundan sonra ülkede Kürd, Sünni ve Şiilerin ayrı ordularının olacağını savundu.

01.03.2015, Paz - 09:35

Irak’ta 3 ayrı ordu kurulacak
Haberi Paylaş
Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (PSDK) Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud, Irak ordusunun IŞİD savaşıyla birlikte dağıldığını ve bundan sonra ülkede Kürd, Sünni ve Şiilerin ayrı ordularının olacağını savundu.

Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi Genel Sekreteri ve Peşmerge Kerkük Cephesi Komutanı Muhammed Hacı Mahmud, Amerika’nın Sesi Radyosu’na konuştu ve gündemdeki soruları yanıtladı.

Irak’taki Şiilerin Haşdi Şaibi adıyla yeni bir ordu kurduklarını, Kürdlerin de Peşmerge Gücü bulunduğunu ifade eden Hacı Mahmud, ”IŞİD savaşıyla birlikte Irak ordusu dağıldı. Eskiden Irak ordusunda Irak’ın tüm bileşenleri yer alıyordu. Şimdi ise bu durum fiilen ortadan kalktı. Şiilerin Haşid Şaibi adlı yeni bir silahlı gücü var. Kürdlerin Peşmerge Gücü var. Şimdi Sünniler için bir silahlı güç oluşturmayı planlıyorlar” dedi.

Muhammed Hacı Mahmud, Irak’ta diğer kesimler gibi Sünnilerin yaşadığı bölgelerin de ayrı olduğuna dikkat çekerek, Sünni liderlerin Federal Irak’a bağlı özerk bölge talep ettiklerini söyledi.

PSDK lideri Hacı Mahmud, Şii milis güçlerinin Kerkük’e yerleşmek için Peşmerge Güçleri’nden izin istediklerine dair iddiaların da doğru olmadığını söyledi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5227 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:05:08:48
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x