İran'dan Erdoğan'a Yanıt

Erdoğan\'ın \"İran, bölgeyi adeta kendine domine etmenin gayreti içerisindedir\" çıkışına yanıt veren İran Dışişleri Bakanı \"Hırslı politikalarınızı barış için kullanın\" dedi

27.03.2015, Cum - 13:09

İran'dan Erdoğan'a Yanıt
Haberi Paylaş
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan\'ın, \"İran\'ın, Yemen, Suriye ve Irak\'ta ne gücü varsa çekmesi lazım\" şeklindeki açıklamasını Zarif, \"Türkiye ile çeşitli alanlardaki stratejik ilişkilere önem vererek saygı duymaktayız.

Mevcut durumda, tüm ülkelerin bölgede istikrarın sağlanması ve güvensizliğin önlenmesi için çaba göstermesi gerekir\" ifadeleriyle değerlendirdi.

Zarif operasyona ilişkin açıklamasında, \"Stratejik hatalar, iddialı politikalar ve kendi hayallerindeki yöntemleri uygulayarak telafisi mümkün olmayan zararlara neden olan kişilerin, sorumluluk politikalarını benimseyerek bölgede huzur ve yakınlığı oluşturmak için mevcut potansiyeli kullanmaları daha iyi olur\" diye konuştu.

Zarif, ülkesinin, Yemen\'de istikrarın yeniden sağlanması için yapılacak görüşmelere katılmaya hazır olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, Nisan\'ın ilk haftası ziyaret etmeyi planladığı İran\'ın Yemen, Suriye ve Irak\'taki çatışmalara katılmasına tepki gösterip, şunları söylemişti:

\"Yemen\'de Husilerin yaptıkları sadece mezhepsel bir çatışmadır. Bu adeta Şia - Sünni çatışmaya dönüştü. Biz böyle bir şeye asla olumlu bakmayız. Yemen kendi içinde bir bölünmeye doğru gidiyor. Biz Yemen halkının tamamına kardeşimiz olarak bakıyoruz. Şu an askeri konuda bir şey söylemiyorum. Ancak lojistik olarak her türlü desteğe vermeye hazırız.

Bugüne kadar bölgede olan gelişmeler tahammül sınırlarını zorlamaya başladı. İran bölgeyi kendine domine etmenin gayreti içerisinde. Buna müsaade edilebilir mi? İran\'ın yaptığı bizi rahatsız etmiştir. İran\'ın bunu görmesi lazım. Irak\'a bakın. Bir taraftan IŞİD\'le uğraşılıyor, diğer bir taraftan İran\'ın oraya gönderdiği Devrim Muhafızlarıyla.

İran\'ın Yemen\'den, Suriye\'den ve Irak\'tan artık oralarda hangi güçleri varsa onları çekmesi lazım. Bu ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı göstermesi lazım.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2885 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:23:03:13
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x