İsrail: Dünya Kürtler’in devletsizliğinden habersiz!

İsrail Kalkınma Bakanı Yardımcısı Ayoob Kara, dünyanın Kürtler’in yaşadıklarına karşı habersiz olduğunu söyledi.

22.04.2016, Cum - 19:47

İsrail: Dünya Kürtler’in devletsizliğinden habersiz!
Haberi Paylaş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Hükümeti, \'Kürt Dosyası\'nı araştırmak üzere bir komisyon kurduğu bildirildi. Rûdaw\'da yer alan haberde, Kürt Dosyası Hazırlama Takip Sorumlusu Ayoob Kara, Fransa’da Kürtler’in acılarını ve yaşadıklarını anlattıklarını söyledi.

Haberde, Aynı zamanda İsrail Kalkınma Bakanı Yardımcısı da olan Ayoob Kara\'nın, “Dünya Kürtler’in yaşadıklarında habersiz. Fransızlar’da 40 milyon nüfusa sahip bir halkın devletsiz olamayacağını, aynı zamanda 2 - 3 milyon nüfuslu bir halkın devleti kurmaya çalışılıyor. Bu da dünyanın bu konuda habersiz olduğunu gösteriyor” şeklindeki sözlerine yer veriliyor.

“Paris’te gerçekleşen toplantılarda Kürt Dosyası’ndan söz ederek, karşılaştıkları katliamları anlattık. Amacımız uluslararası kamuoyunda konunun görüşülmesidir” diyen Kara, İsrail’in bağımsız Kürdistan Devleti’nin kurulmasına ilişkin görüşlerinin açık olduğunu ve bağımsız Kürdistan’ın kurulmasını desteklediğini söyleyör. Ayop Kara \"Acilen Kürdistan Devleti’nin kurulmasından yanayım. Ancak bunu bölgedeki devletlerin ortak uzlaşıların,– Türkiye ve bölgedeki diğer ülkeler- ve Amerika, Birleşmiş Milletler (BM) gibi dünyadaki diğer ülkeler arasında da dengenin oluşması gerekiyor” diyor.

Haberde ayrıca, Irak Araştırma Merkezi Başkanı ve Hayfa Üniversitesi Öğretim üyesi Profesör Amatzia Baran\'ın, “Avrupalılar, Avrupa’nın kalbinde meydana gelen olaylara karşı hassa, fakat Ortadoğu’da meydana gelen olaylara karşı daha az hassas davranıyorlar. Bu bir gerçek. Ancak Kürtler’in bu konuyu dünya kamuoyuna yönelik çalışması gerekiyor. Eğer Kürtler faaliyet göstermezse sonunda dünyada da bu konu unutulacaktır” sözlerine de yer verilmiş..

Nerina Azad
Bu haber toplam: 12135 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:16:12:09
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x