Koalisyon askeri Yemen'e girdi

Yemen\'de hükümet kaynakları ve yerel güçler, Körfez koalisyonuna bağlı askerlerin Aden\'de olduğunu açıkladı. Al Jazeera askerlerin Yemen\'deki görüntülerine ulaştı. Suudi Arabistan\'dan \'kara harekâtı yok\' açıklaması geldi.

04.05.2015, Pts - 06:00

Koalisyon askeri Yemen'e girdi
Haberi Paylaş
AFP\'ye konuşan Yemen hükümeti yetkilisi, Suudi Arabistan\'ın öncülüğünde kurulan Husi Karşıtı koalisyona bağlı bir kara gücünün Aden\'de bulunduğunu, Cumhurbaşkanı Abdrabbuh Mansur Hadi\'ye destek veren Halk Komitelerine destek verdiğini açıkladı. İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, ‘sınırlı\' bir kara gücünün Aden\'e ulaştığını, devamının da getirileceğini söyledi. Al Jazeera Aden\'e giren askerlerin görüntülerine ulaşırken, Suudi Arabistan sözcüsü Aden\'de bir yabancı gücün bulunmadığını, ancak koalisyonun Husilere karşı savaşan Halk Komitelerine destek vermeye devam ettiğini söyledi.

Aden\'deki Al Jazeera muhabiri Hamid Bukari\'ye konuşan kaynaklara göre Aden\'e ulaşan askerler Cibuti üzerinden geldi. Sayıları kesin olarak bilinmemekle beraber onlarca asker bölgeye ulaştı. Askerler hafif ancak güçlü savunma silahları taşıyor ve hızlı hareket edebiliyor. Birlik mensupları yöresel kıyafet içindeler ancak Yemen\'de konuşulan Arapça\'dan farklı bir lehçe ile konuşuyorlar. Bu bilgiler diğer yerel kaynaklar ve Halk Komiteleri (Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı milisler) kaynaklarınca da doğrulanıyor.

Al Jazeera\'nin elde ettiği görüntülerde yerel kıyafetler giyen ve farklı silahlar taşıyan bir grup görülüyor.

Al Jazeera\'ye telefonda konuşan Koalisyon sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri ise şunları söyledi:

“Şu an devam eden ya da gelecekte yapılabilecek bir operasyon hakkında yorum yapmam doğru da değil, mümkün de değil. Yemen ordusu zaten orada görevini yapıyor. Sizin yayınladığınız görüntüleri görmedim ancak görüntüde ne varsa, onların hangi uyruktan olduğuna dair bir kanıt yok, belki Yemen askerleridir. Yemen\'in belli bir bölgesinde operasyon gerçekleştirmiyoruz, ülkenin her yerinde halk direnişini destekliyoruz.”

Nerina Azad
Bu haber toplam: 1880 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:13:31:49
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x