Moskova'daki Suriye toplantısında sonuç çıkmadı

Moskova\'da Suriye\'de akan kanı durdurmak için düzenlenen 4 günlük toplantı, ortak bir sonuç alınmadan bitti.

29.01.2015, Per - 22:16

 Moskova'daki Suriye toplantısında sonuç çıkmadı
Haberi Paylaş
Moskova\'daki Suriye toplantısı öncesinde sonuca ilişkin öngörülen en kötü senaryo hayata geçti. Muhalefet ortak olarak imza atacakları bir metinde karar kılamazken, PYD\'nin ise bu hali ile Moskova toplantılarını sürdürmenin somut bir yararı olduğuna inanmadığı öğrenildi. Ancak süreç içinde yapılacak değişikliklerle toplantıların daha fazla sonuç alıcı bir katılıma ulaşması için çabaların devam edeceği ve belki de en geç bir ay içinde farklı bir katılımla 2. Moskova toplantısının yapılacağı öğrenildi.

Moskova\'da sürdürülen toplantıların son gününde muhalefet, rejimle ilişkilerin nasıl sürdürüleceği konusunda düştüğü anlaşmazlık sonucu toplantının kapanışına ilişkin ortak bir metin imzalamayı başaramadı. Böylece Moskova\'da olabilecek senaryoların en kötüsü gerçekleşmiş oldu. Ancak, PYD dışında muhalefet adına toplantıya katılan kesimlerin önemli bir bölümünün Moskova toplantıları devam ettirilirse katılacakları iddia edildi. PYD Eş Başkanı Salih Müslüm\'ün ise bu şekli ile Moskova toplantılarının devamının sonuç doğurmayacağı, ancak kapsam değiştirildiğinde bir anlam ifade edeceği gerekçesi ile bu değişikliklerin yapılması için çalışılması ve istenilen noktaya gelinirse belki bir ay sonra yapılacak toplantıya katılacağı öğrenildi.

Toplantıya katılan muhalif kesim temsilcilerinden kimileri uzun vadeli politik amaçların toplantı gündeminde tartıştırılmasının zaten kırılgan olan rejim-muhalefet görüşmelerinin tamamen kesilmesine gerekçe yaratacağından desteklemiyordu. Başta PYD olmak üzere bazı temsilciler ise, Suriye halklarının içinde bulunduğu zor durumun aciliyeti karşısında Suriye rejiminin genel politikalarında hiçbir farklılık yaratmadan sürece devam etmesi için kullanmasına karşı rahatsızlıklarını dile getiriyordu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2989 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:40:10
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x