Putin: Bana Bağdadi'yi Getirin

Rusya Devlet Başkanı Putin, IŞİD lideri Bağdadi ve örgütün diğer önde gelen isimlerini canlı istediğini, mümkün olmazsa cesetlerin Moskova\'ya getirilmesini söyledi.

06.10.2015, Sal - 17:11

Putin: Bana Bağdadi'yi Getirin
Haberi Paylaş

Suriye\'de hava saldırılarına başlayan Rusya\'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, ordusunun subaylarına IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi\'yi ve örgütün diğer önde gelen isimlerini canlı istediğini söyledi. Bu mümkün olamazsa cesetlerin Moskova\'ya getirilmesi talimatını verdi.

Âfitâb-i Yezd gazetesinin Şarku\'l-Evsat Panaroma\'dan naklettiğine göre, Rus kaynaklar şöyle diyor: Putin, ülkesinin askeri güçlerinden, IŞİD üyeleriyle savaşta Bağdadi ve örgütün diğer liderlerini sağ ele geçirmeleri, eğer bu mümkün olamazsa cesetleriniMoskova\'ya getirmelerini istedi.

Haberin kaynağına göre Rusya\'nın bunu yapmaktaki amacı, ABD\'nin \"IŞİD\'i yok etmede gösterdiği zaafı ve başarısızlığı\" kanıtlamak.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konaşenkov, \"Rusya Hava Kuvvetleri şu anda doğrudan IŞİD\'ın Rakka\'daki ana karargahını hedef alıyor\" dedi. Öte yandan, RusyaDışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, \"Moskova olarak, Suriye rejiminin gücebaşvurularak değiştirilmesini kabul etmiyoruz\" dedi.

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov şöyle konuştu: \"Suriye\'deki faaliyetimiz alenidir ve Suriyehükümetinin davetiyle gerçekleştiriliyor.\" Lavrov, Batılı koalisyonun bir yıldan beridirSuriye\'de operasyonlar düzenlediğini ama gerçek anlamda herhangi bir sonuç alamadığını hatırlattı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5229 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:09:22:31
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x