YPG ve Suriye ordusu Halep'te eşgüdümlü ilerliyor

YPG\'nin Halep\'te ilerlediği ve bölgedeki muhaliflerin merkezlerinden birini ele geçirdiği belirtiliyor.

07.02.2016, Paz - 09:41

YPG ve Suriye ordusu Halep'te eşgüdümlü ilerliyor
Haberi Paylaş

Batı Kürdistan’ın askeri gücü Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) Afrin Kantonu’nda bulunan Halep’in kuzey kırsalında sınırlarını zorlayarak büyük ilerleme kaydettiği öğrenildi.

Al-Masdar\'ın haberine göre son 72 saat içinde islami grupları dağıtarak ilerleyen YPG, Suriye\'nin Halep bölgesinde \"muhaliflerin\" merkezlerinden birine girdi. Suriye ordusunun ilerlemesinden yararlanan YPG\'nin, Zehra ve Nubl yakınındaki Ziyarah da dahil olmak üzere çok sayıda köyü ele geçirdiği belirtiliyor.

Bu gelişmelerin yanısıra YPG güçlerinin Halep’in kuzeyindeki Kürt yerleşim birimlerini Cihatçılar ile Suriye Arap Ordusu’ndan koruyabilmek için Afrin Kantonu’nun çevresinde bir tampon bölge oluşturma girişimlerini hızlandırdığı bildirildi.

Son 72 saat içerisinde YPG güçlerinin Halep’in kuzeyinde İslami grupları dağıtarak El Zahra ve Nubl kasabaları yakınlarında aralarında Ziyarah’ın da bulunduğu çok sayıda köyü ele geçirmeyi başardı.

YPG\'nin yeni hedefi Mennah Askeri Havaalanı

YPG’nin Cumartesi öğleden sonra, Ahrar El Şam ve El Şamiya Cephesi cihatçılarıyla giriştiği şiddetli çatışmaların ardından El Alqamiya köyünü ele geçirdiği ve muhaliflerin kalbi olarak bilinen Mennag Askeri havaalanına doğru ilerlediği gelen bir diğer haber

YPG El Alqamiya köyünü kontrol altına almak suretiyle Mennah askeri havaalanına saldırı için uygun pozisyon ele geçirmiş ve böylelikle Halep’in kuzeyindeki İslami örgütleri ciddi bir tehdit altına almış bulunuyor.

YPG\'nin bu ilerleyişinin ardından Ahrar\'uş Şam ve Şam Cephesi ile çatışmaya girerek El-Elkamiya\'yı cihatçı gruplardan temizlediği söyleniyor. YPG\'nin sıradaki hedefininse İslamcıların Halep\'in kuzeyindeki son kalelerinden Mennagh Askeri Hava Üssü olduğu bildiriliyor.

Bazı Örgütlerin Suriye ordusu ve YPG\'nin ilerleyişine karşı Ahrar\'uş Şam, ÖSO, Şam Cephesi, İslam Ordusu ve Mücahit Ordusu\'nun katılımıyla \"Halep Ordusu\" isimli bir koalisyon kurduğu söyleniyor.

Peşmergeden 'Silahlar Satılıyor' iddiasına yanıt Peşmergeden 'Silahlar Satılıyor' iddiasına yanıt
Nerina Azad
Bu haber toplam: 7974 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:10:21
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x