ABD askerleri ilk defa IŞİD ile kara savaşına girdi

Irak’ın Ambar vilayetini bağlı Ayn Esed nahyesini IŞİD’den kurtarma poperasyonuna Irak ordusu ile birlikte katılan ABD ilk defa karadan IŞİD mensupları ile çatışmaya girdi.

16.12.2014, Sal - 12:29

ABD askerleri ilk defa IŞİD ile kara savaşına girdi
Haberi Paylaş
Irak’ın Ambar vilayetini bağlı Ayn Esed nahyesini IŞİD’den kurtarma poperasyonuna Irak ordusu ile birlikte katılan ABD ilk defa karadan IŞİD mensupları ile çatışmaya girdi. Havadan yoğun desteklenen operasyonda IŞİD’li öldürüldü.

Irak odusu ve gönüllü birlikler IŞİD’in işgal ettiği Ambar vilayetinin batısına düzen Ayn Esed nahyesine yönelik bir operasyon başlattı. Irak, Ürdün ve Suriye sınırlarına 90 kilometre mesafedeki stretejik Ayn Esed nahyesindeki operasyona ABD ordusuna bağlı kara birlikleri de katıldı.

Irak ordu kaynaklarından aldığı bilgiye göre, bölgede yaşanan yoğun çatışmalara ABD askerleri katıldı. Havadan yoğun desteklenen operasyonlarda ABD askerlerinin ağır ve ferdi silahlar kullandı.

Kaynaklar Ayn Esed’de buluanan IŞİD’llerin ağır kayıplar verdiğini ve çatışmalar nedeniyle Ayn Esed nahyesine 10 km mesafedeki Dolab ilçesinde bulunan IŞİD’lilerin de bölgeyi bırakarak kaçtıklarını aktardı.

Konu hakkında bir açıklama da bölgedeki aşiret liderlerinden biri olan Şeyh Mahmud Mimrawi’den geldi. Mimrawi IŞİD’in işgalinden beri stratejik bölgeyi temel üs ve geçiş bölgesi olarak kullandığını, ABD askerlerinin katılımıyla kurtarılan bölgede IŞİD’in büyük bir darbe aldığını söyledi. Basnews

BasNews
Bu haber toplam: 11243 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:10:04:00
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x