Irak Ordusu’nda 50 bin ‘‘hayalet’’ asker görev yapıyor

01.12.2014, Pts - 11:55

Irak Ordusu’nda 50 bin ‘‘hayalet’’ asker görev yapıyor
Haberi Paylaş
AFP Ajansı tarafından geçilen haberde, Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin dün yaptığı açıklamada, ordu bünyesinde yapılan denetimlerde, aktif olarak görev yapmadıkları halde devletten maaş almaya devam eden 50 bin kadar hayalet asker tespit edildiğini söylediği belirtildi.

Yetkili makamlar tarafından yürütülen soruşturma faaliyetleri kapsamında, söz konusu hayalet askerlerin görevlerini tamamladıkları ya da hiç görev yapmadıkları halde kağıt üzerinde halen görevdeymiş gibi görünen kişilerden oluştuğu tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına konuşan bir Ordu yetkilisi ise yolsuzluğun nasıl gerçekleştirildiğini şu ifadeler ile anlattı: ‘‘Kendisine 5 koruma tahsis edilen bir subay, bunlardan 3 tanesini evine gönderiyor ve söz konusu korumaların maaşlarının ya tamamını ya da bir kısmını kendi alıyor. Bir tugay komutanı da aynı şekilde 30 ya da 40 personeli evine gönderip bunların maaşlarını kendisi alabiliyor. Öte yandan, çatışmalar esnasında hayatını kaybeden askerler de halen yaşıyormuş gibi gösteriliyor ve bunların maaşları da 3. kişiler tarafından tahsil ediliyor’’.

Bilindiği üzere Irak Ordusu’nda baş gösteren rüşvet ve yolsuzluk, IŞİD örgütüne karşı ülkenin kuzey kesiminde alınan yenilgilerin en büyük sebebi olarak gösteriliyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 16002 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:05:50:49
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x