Rus uçaklarından Türkiye sınırına bombardıman

Suriye rejim güçleri Rus savaş uçaklarının desteğiyle ilerliyor. Rus savaş uçakları Halep\'in kuzeyinde muhaliflerin denetiminde bulunan Tel Rıfat ve Azez ilçesindeki bazı yerleşim birimlerini bombaladı.

13.02.2016, Cts - 12:42

Rus uçaklarından Türkiye sınırına bombardıman
Haberi Paylaş

Rus savaş uçaklarının Halep kentinin kuzeyindeki Tel Rıfat ilçesine düzenlediği bombardımanda 2\'si çocuk 7 kişi yaralandı.

Yaşları 3 ile 5 olan 2 kız çocuğunun Kilis Devlet Hastanesi\'ne getirildiği, durumu ağır olan çocuklardan birinin Malatya Devlet Hastanesi\'ne sevk edildiği bildirildi.

Yanısıra Rus jetlerinin Azez ilçesi ile çevresindeki Dikne ve Kafr Haşir köylerini de bombaladı. Azez ilçesindeki medya aktivistlerinden Ebu Seyf, Rus savaş uçaklarının Dikne ve Kafr Haşir köylerinde cihatçıların YPG güçleriyle olan cephe hattını bombaladığını söyledi.

Saldırı Ateşkesin Ardından Geldi

Münih\'te 17 ülkeden dışişleri bakanlarının katılımıyla yapılan “Uluslararası Suriye Destek Grubu” toplantısında , ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD ve Rusya’nın yanı sıra bölge ülkeleri Suudi Arabistan, İran ve Türkiye’nin de katıldığı görüşmelerin tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Ulusal çapta saldırıların durmasını sağlayıp, bir hafta içinde ateşkesi yürürlüğe sokma konusunda görüş birliğine vardık” açıklamasını yapmıştı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5832 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:50:55
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x