Rusya’da tepkiler çığ gibi: Kürtlere desteği artıralım… Hava trafiği kesilsin…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’yi ‘terör işbirlikçiliği’yle suçlamasının ardından, ülkede Türkiye’yi yönelik tepkileler çığ gibi artıyor.

24.11.2015, Sal - 16:27

Rusya’da tepkiler çığ gibi: Kürtlere desteği artıralım… Hava trafiği kesilsin…
Haberi Paylaş

Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski: “Rusya, Türkiye’ye karşı yaptırım olarak Suriye ve Türkiye Kürtlerine desteği artırabilir.”

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın başkan yardımcısı, Adil Rusya Partisi milletvekili Nikolay Leviçev: “Ankara ve IŞİD’in bağlantısı açık hale geldi. Türkiye’deki vatandaşlarımız için tehditleri en aza indirmemiz gerekiyor. Bu ülkeyle hava trafiğini durdurmalı, vatandaşlarımızı tahliye etmeliyiz.”

Komünist Parti milletvekiki Leonid Kalaşnikov: “Türkiye bunu bilinçli olarak yaptı. Türkiye, teröristlere silah yardımı yapıyor ve Suriye hükümet güçlerini destekleyenelere düşmanca davranıyor.”

İktidar partisi Birleşik Rusya’dan Mihail Starşinov: “Rusya uçağı Türkiye’ye zarar vermedi. Türk ordusunun tepkisi tutarlı değil.”

Ortadoğu Enstitüsü Müdürü Yevgeni Satanovski: “Bu bir saldırı. Ankara, NATO’dan medet umuyor; Türkiye-Suriye sınırında Esad ordusu üzerinde kontrol sağlamak istiyor. Bu sınırdan petrol ve arkeolojik eser kaçakçılığı yapılıyor, IŞİD’e silah gönderiliyor. Bu, milyarlarca dolarlık bir iş. Erdoğan Suriye hükümetini yok etmek itiyor. Esad onu rahatsız ediyor.”

Siyasi analist Aleksey Muhin: “Eğer uçak Suriye topraklarında vurulduysa, savaş ilanı için gerekçe var. Bu olayın Türkiye-Rusya ilişkilerin ciddi etkide bulunacağını düşünmüyorum, ancak ilişkiler gözden geçirilecektir. Türkiye, IŞİD’in petrol sevkiyatında transit görevi görmesinin yanı sıra, Suriye’de, uzmanlar tarafından terörist olarak nitelendirilen bazı grupları himaye ediyor. Ama bence Erdoğan öncelikle, ülke içindeki konumunu güçlendirmek istiyor.”

turkrus
Bu haber toplam: 9768 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:16:37:24
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x