Akdoğan : Demirtaş ve Kandil, Öcalan’ı etkisizleştiriyor

Türkiye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ı ve Kandil’deki örgüt yöneticilerinin, “PKK lideri Abdullah Öcalan’ı etkisiz hale getirmeye çalışmakla” suçladı.

27.03.2015, Cum - 14:44

Akdoğan : Demirtaş ve Kandil, Öcalan’ı etkisizleştiriyor
Haberi Paylaş
Akdoğan, bugün Ankara’da bazı gazete ve televizyonların yöneticileriyle biraraya geldi.

HDP’nin barajı geçip geçmeyeceğine ilişkin sorular üzerine Akdoğan, “HDP barajı geçebilsin diye elbirliğiyle yardım mı edeceğiz? Meclis dışında da bir çok parti var. Onlar da mı dağı çıksın Meclis’e girebilmek için?” dedi.

HDP Eşbaşkanı Demirtaş’ın son zamanlarda yaptığı açıklamaların çözüm sürecinin ruhuna uygun olmadığını belirten Akdoğan, şunları söyledi:

“Demirtaş’ın yaptığı açıklamalarla Kandil’in yaptığı açıklamalar sanki İmralı’yı, Abdullah Öcalan’ı etkisiz hale getirmeye çalışıyor gibi. Örgüt içinde bazı odaklardın süreci bozmak istediklerinin farkındayız. (Dağlıca saldırısını kastederek) Devlet bu tür şeylere karşı dikkatlidir. Ateşle oynayanların kendi yanar.”

Akdoğan, süreç başladığında HDP’nin parlamentoda olmadığını, sürecin “mimarının” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydederek, “HDP, Kürtler’in değer dünyasına uygun hareket etmiyor. Kürt vatandaşlarımızı bunlara teslim edecek değiliz” dedi.

Son yaptırdıkları anketlerde “çözüm süreci”ne desteğin yüzde 68 olduğunu da açıklayan Akdoğan, hem MHP, hem CHP seçmeninden de destek geldiğini söyledi.

Akdoğan, PKK yönetimine de silah bırakma konusunda “(Bir yandan elimizde silah olsun bir yandan demokrasi olsun) olmaz” mesajını gönderdi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2176 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:08:37:15
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x