Çavuşoğlu: YPG'nin katılmasına bir şartla olur dedik...

ABD\'ye seslenen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu \'200\'den fazla YPG\'liyi Fırat\'ın doğusuna gönderemiyorsanız diğer alanlarda bunlara nasıl söz geçireceksiniz? Menbic\'te hala YPG unsurları var. Menbic\'te bile söz geçiremediğiniz YPG\'yi Rakka\'ya götürmek çok yanlış bir hareket olur\' dedi.

27.09.2016, Sal - 10:52

Çavuşoğlu: YPG'nin katılmasına bir şartla olur dedik...
Haberi Paylaş

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye\'yi ziyaret eden İngiltere Bakanı Boris Johnson ile basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Suriye ve bölge\'de devam eden operasyonlarla ilgili soruların da gündeme geldiği bu bölümde Çavuşoğlu\'na ABD\'nin Rakka operasyonuna YPG\'yi de dahil etme ısrarı soruldu.

\"Menbic\'te bile söz geçiremediğiniz YPG\'ye Rakka\'da nasıl söz geçireceksiniz?\" diyen Çavuşoğlu şöyle konuştu:

Menbic operasyonunda, bazı YPG unsurlarının geriden lojistik amaçla katılması gerektiğini ortaya koyunca müttefikimiz ABD, Biz bunun yanlış politika olduğunu söyledik. Ama sonra bir şartla buna bir şekilde olur verdik. Menbic operasyonu biter bitmez YPG\'liler Fırat Nehri\'nin gerisine gidecek. Fırat Nehri\'nin gerisine gitmesi demek oralarda bunların uyguladığı politikalara katılıyoruz anlamına gelmez. Şu anda YPG unsurları halen Menbic\'te.

Obama söz verdi, Biden söz verdi, Kerry söz verdi. Yani tüm yetkililer söz verdi. Şimdi ya geri gönderemiyorlar, yani YPG\'ye söz geçiremiyorsunuz, ya da göndermek istemiyorsunuz. Bunun başka bir seçeneği yok. 200\'den fazla YPG unsuru Menbiç\'te. 200 YPG\'liyi Fırat\'ın ötesine gönderemiyorsanız, o zaman diğer alanlarda YPG\'ye nasıl güveneceğiz?

Nerina Azad
Bu haber toplam: 7969 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:46:33
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x