Çavuşoğlu: YPG Fırat'ın Doğusuna Geçmezse hedef olur

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, \"YPG\'nin bir an evvel Fırat Nehri\'nin doğusuna geçmesi gerekiyor. Geçmediği takdirde hedef olacaktır.\" dedi.

29.08.2016, Pts - 11:13

Çavuşoğlu: YPG Fırat'ın Doğusuna Geçmezse hedef olur
Haberi Paylaş

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda DIşişleri Bakanı Bert Koenders ile yaptığı ortak basın topantısında yaptığı açıklamada,\"YPG\'nin açıkladığı ve ABD\'nin söz verdiği gibi, YPG Fırat\'In doğusuna geçmezse hedef olur\" dedi.

Celabrus ve Afrin\'in doğusunda başlatılan operasyonların amacının bölgeden IŞİD\'i temizlemek olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Menbic\'te esasen Arapların yaşadığını ve burayı terk etmek zorunda kalan insanların yerleştiirilmesi gerektiğini ifade ederek,\"Burada YPG\'nin, hem ABD\'nin söz verdiği gibi hem de kendilerinin açıkladığı gibi bir an önce Fırat\'ın doğusuna geçmesi gerekiyor, geçmediği taktirde hedef olacaktır\" dedi.

Küçük bir kuvvetle IŞİD\'in kontrol ettiiği şehirlerden çıkarıldığını belirten Çavuşoğlu,\"Yıllardır biz bunu söylüyoruz, 5-6 ülke bile bu konuda işbirliği yapsaydı bugüne kadar Suriye\'de ve Irak\'ta IŞİD diye bir örgüt kalmazdı sadece hava operasyonuyla IŞİD\'i yenmek mümkün değil, kara operasyonuyla birlikte hem Suriye\'den hem Irak\'tan temizleriz.\" dedi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3360 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:17:13
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x