CNN Türk: Zergele, sivil köyü değil PKK'nin eğitim kampı

Seçimde HDP’ye çok büyük bir medya desteği sunan Doğan Haber Ajansı bünyesindeki CNN Türk, Türk savaş uçakları tarafından vurulan ve çok sayıda sivilin öldürüldüğü Zergele köyünün eğitim kampı olduğunu iddia etti.

01.08.2015, Cts - 14:01

CNN Türk: Zergele, sivil köyü değil PKK'nin eğitim kampı
Haberi Paylaş

CNNTürk’te yayınlanan bir haberde, “Sınır ötesi operasyonlar kapsamında dün Kandil yakınlarında bombalanan Zergele köyünün belirtildiği gibi sivillere ait köy olmadığı, aksine PKK\'nin eğitim kamplarından biri olduğunun öğrenildiği,” iddia edildi.

Haberin devamında, “Dünkü hava saldırısında Kandil\'de çok sayıdaki hedefin vurulduğu, vurulan hedefler arasında, yer alan Zergele Kampı\'nın sadece PKK\'lilerın değil, İran\'da faaliyet gösteren PJAK örgütüne ait iki kadın örgütü üyesinin de bulunduğu ve saldırılarda öldürüldüklerine,” yer verildi.

“Saldırıda PKK\'nin bir üst düzey yöneticisinin de öldüğünü,” iddia eden CNN Türk haberinde, “Güvenlik kaynaklarının, PKK\'nin operasyonlarda sivillerin vurulduğu izlenimi verilmesi yönünde yayınlar yapılması için örgüt yayın organlarına talimat verdiği ve bu talimatlara ilişkin telsiz kayıtlarının tespit edildiğini belirttikleri” ileri sürüldü.

Koalisyon Ayn İsa Çevresinde IŞİD'i Vurdu: 37 ölü Koalisyon Ayn İsa Çevresinde IŞİD'i Vurdu: 37 ölü
Nerina Azad
Bu haber toplam: 5003 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:03:09:06
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x