Darbecilere Rekor Ceza

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Adem Sözüer,Türkiye\'de 246 kişinin ölümüyle sonuçlanan darbe girişimine katılan askerlerin 246 kez müebbetle yargılanacağını söyledi.

26.07.2016, Sal - 09:29

Darbecilere Rekor Ceza
Haberi Paylaş

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi, yürürlükte olan Türk Ceza Kanunu\'nun (TCK) mimarlarından biri olarak gösterilen Prof. Dr. Adem Sözüer,15 Temmuz\'da gerçekleşen ve 246 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan darbe girişiminde bulunan askerlerin yargılanma süreçleriyle ilgili olarak, \"Hem darbe hem terör suçundan yargılanacaklar. Bu darbe girişimini organize eden örgüt silahlı bir örgüttür. Her bir öldürme için ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet cezası verilecek. Yani darbe teşebbüsünde bulunanların her biri 246 kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacak\" diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan\'ın \"Meclis\'ten idam çıkarsa onaylarım\" şeklindeki sözlerine ilişkin olarak da \"İdam cezası geri gelirse, ABD Fethullah Gülen\'i iade etmeyecektir örne­ğin. Etse bile, Gülen dahi idamla yargılanamaz çünkü suçu işlediği tarihten geçmişe dönük uygulanamaz\" dedi.

Herkes suçun işlediği tarihte hangi kanun varsa oradaki cezayı alır. Öte yandan suçluların iadesine dair Avrupa Sözleşmesi\'ne göre ölüm cezası olan ülkelere suçlular iade edilmez. İdam cezası geri gelirse, ABD Fethullah Gülen\'i iade etmeyecektir örneğin. Etse bile, Gülen dahi idamla yargılanamaz çünkü suçu işlediği tarihten geçmişe dönük uygulanamaz.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5158 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:10:16:41
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x