Davutoğlu: Artık bu topraklarda silah diliyle kimse konuşmamalıdır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Öcalan\'ın \'silahsızlanma\' çağrısıyla ilgili konuştu, \"Türkiye\'de şiddetin, silahın dili sona erecek, demokratik siyasetin önü açılacaktır\" dedi

28.02.2015, Cts - 14:12

 Davutoğlu:  Artık bu topraklarda silah diliyle kimse konuşmamalıdır
Haberi Paylaş
Öcalan\'ın PKK\'ye yaptığı silah bırakma için kongre toplama çağrısının ardından ilk kez konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, \"Artık bu ülkede, Türk, Kürt, Sünni, Alevi gibi ayrımlar hiçbir şekilde bu milletin fertleri arasında nifak tohumu olacak şekilde kullanılamayacaktır.

Türkiye\'de şiddetin, silahın dili sona erecek, demokratik siyasetin önü açılacaktır.\" dedi.

\"Çözüm süreci bugün yeni bir aşamaya gelmiş bulunmaktadır\" diyen Davutoğlu, \"Gençlerimiz artık dağlarda ya da sokaklarda karşı karşıya gelmeyecekler. Gençler artık ataları gibi geleceğe yan yana yürüyecekler\" ifadelerini kullandı.

Kimse silah diliyle konuşmamalı

Ankara’da AK Parti Gençlik Kolları Kongresi\'ne katılan Başbakan Davutoğlu, çözüm süreciyle ilgili şunları söyledi:

\"2005\'te Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır\'daki konuşmasıyla başlayan süreç, türlü badirelerden, tahriklerden, kumpaslardan geçerek bugünkü açıklamayla yeni bir zemine oturmuştur. 12 Eylül 2010\'da demokratik bir anayasanın önünü açtık. Şimdi de 28 Şubat 1997\'deki o dışlayıcı yönetimin yerini, bugün bütün kesimleri kucaklayan yeni bir yönetim aldı. 28 Şubat\'ta Türk - Kürt, Sünni-Alevi hepimiz için yeni bir aidiyet hissi doğmuştur. Demokratik siyaset varsa, herkes görüşlerini demokratik olarak ifade edebiliyorsa, artık bu topraklarda silah diliyle kimse konuşmamalıdır. Anadolu evlatlarını birbirine karşı kim silahlandırırsa, onun karşısında Horasan ruhu, Selahaddin Eyyübi ruhu duracaktır.\"

Nerina Azad
Bu haber toplam: 1908 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:09:35:17
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x