Davutoğlu: Silahlar bırakılana kadar operasyonlar sürecek

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, \'Çatışmasızlık, 2013 Mayıs\'ında söylediğiniz gibi tüm silahlı grupların ülke dışına çıkması ise anlamlıdır. Silahlar bırakılana, silahlı gruplar ülke dışına çıkana kadar bu operasyonlar devam edecektir\' dedi.

31.07.2015, Cum - 09:50

Davutoğlu: Silahlar bırakılana kadar operasyonlar sürecek
Haberi Paylaş

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, TOBB\'da düzenlenen toplantıda konuşma yaptı. Davutoğlu, şöyle konuştu:

\"Siyasi tavrın dışında, sivil inisiyatif olarak sizlerin bir araya gelmeniz, en güçlü mesajı vermek bakımından hayati derecede önemlidir. Bugün bu toplantı, teröre karşı verdiğimiz mücadelenin en önemli ayağıdır. Buraya teşrif ederek, Ankara\'ya, başkente teşrif ederek sizler ülkenin bütününe en doğru mesajı vermiş oluyorsunuz ve \'İşverenler olarak, işçiler olarak, memurlar olarak, helal rızk için sabah dükkanını açan esnaflar olarak bizler teröre karşı omuz omuzayız, birlikteyiz\' diyorsunuz. Size teşekkür ederim.

Terörle mücadelede toplum omuz omuza vermeli. Güvenlik ve özgürlük bir arada olacak ki ekonomik gelişme olsun. Türkiye\'de her şey meşruiyet çizgisi içinde ve milli iradenin bize söylediği yolda ilerlerken, birden demokrasimize, güvenliğimize ve Türkiye\'nin geleceğine darbe vurmak isteyen şer odaklarının eş zamanlı olarak harekete geçtiğini gördük.

Şimdi bazıları sanki bütün bu yaşananların arka planını bilmiyormuş gibi hükümetimizi bir erken seçim için bu operasyonları yapmakla suçluyorlar. Bu hepimize yapılan bir suikasttır. Bu saldırılar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti\'ne ve bütün 78 milyona yapılan saldırılarıdır.

11 Temmuz\'da KCK ateşkesi bitirdiğini açıkladı. 15 Temmuz\'da HDP\'yle görüştüğümüzde Devrimci Halk savaşını başlattığını ilan etti. IŞİD\'in harekete geçtiği gün, Adıyaman\'da saldırıya geçti. IŞİD, PKK, ve DHKP-C\'nin saldırılarına maruz kaldık.

\'39 İlde 1302 Terör Zanlısı Gözaltına Alındı\'

PKK\'nin bilinen tüm sığınakları imha edildi. Çözüm süreci konusunda irademiz sabittir. Ölümler olursa çatışmasızlığı kabul etmeyiz. Silahlar bırakılana kadar operasyonlar sürecek. (HDP) Gayrı meşru bir silahlı mücadeleyi nasıl savunursunuz?

39 ilde 1302 terör zanlısı gözaltına alındı. Sokaklar vandalların gösteri alanı olmayacaktır.\"

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2005 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:13:59:31
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x