Erdoğan: Çözüm sürecin'de Hasbi olacaksınız hasbi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Son günlerde hükümet ve HDP kanadından gelen karşılıklı açıklamalarla kritik bir aşamaya gelen çözüm sürecine ilişkin olarak \"Süreci buraya kadar ben getirdim, dışında kalmam düşünülemez\" dedi.

27.03.2015, Cum - 15:12

Erdoğan: Çözüm sürecin'de Hasbi olacaksınız hasbi
Haberi Paylaş
Erdoğan, \"Konumum gereği neyi yapmam gerekiyorsa onu yapmaktan çekinmem\" diye konuştu.

Ben daima milletimin yanında oldum. Diyorlar ki yeminine aykırı hakaret ediyor. Ben bir partinin tarafı olduğumu ifade etmiyorum, milletimin tarafı olduğumu ifade ediyorum. Ama bunlar bunu anlayacak kadar siyaseti bilmiyorlar. Çözüm Süreci’ni bu aşamaya getiren bu kardeşiniz. Ben Çözüm Süreci’nin yanındayım arkasındayım hepsinde öte içindeyim. Dışında kalmam mümkün değil. Elinde silah olanlar samimilerse silahlarını betona gömsünler. Ellerinde silah çözüm süreci olmaz. 7 Haziran seçimlerine giderken o silahlarla halkımızı tehdit ederek parlamentoya girmek demokrasi değildir.

‘Hasbi olacaksınız hasbi’

Çatışmadan kandan ölümden acıdan düşmanlıktan medet umanların karşısında tüm gövdemle durmazsan milletimle aramdaki ahdin gereğini yerine getirmemiş olurum. Küçük hesaplarla hareket edenlerin oyunlarını ortaya çıkarmazsam vazifemizi yapmış olamayız. Önce dürüst olacaksınız hesabi olmayacaksınız. Hasbi olacaksınız hasbi.

‘Sıkıntı görürsem müdahale ederim’

Ben milletimle beraberim ama bunların kiminle beraber olduğunu gayet iyi biliyorum. Paralel devlet yapılanmasıyla en büyük mücadeleyi yürüten biriyim. Burada da sıkıntı görürsem gerekli müdahaleyi nereye kadar yapabiliyorsam yaparım.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 1951 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:27:59
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x