Erdoğan: PYD'ye silah vermek yanlıştı

Erdoğan, ABD tarafından Kobani\'deki Kürt güçlerine yapılan silah yardımına karşı çıktığını hatırlattığı konuşmasında ABD Başkanı Barack Obama\'ya PYD ile PKK\'nin benzer olduğunu söylediğini ifade etti.

29.01.2015, Per - 22:00

Erdoğan:  PYD'ye  silah vermek yanlıştı
Haberi PaylaÅŸ
Erdoğan, IŞİD saldırısı altında bulunan Kobane kentinin kurtulmasına dair konuştu, kendisine gelen eleştirileri yanıtladı.

TRT Türk\'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan\'a Kobani\'nin kurtulmasının ardından yapılan kutlamalara dair yaptığı \"çiftetelli oynuyorlar\" yorumu soruldu ve Kobani\'nin kurtulmasına sevinmediği yönünde yapılan yorumlar hatırlatıldı.

Erdoğan \"Çiftetelli değilse halay çekiyorlardı. Ortada bir enkaz var, o insanların hepsi Türkiye\'de\" diyerek Kobani\'deki çatışmalardan kaçarak Türkiye\'ye gelen sığınmacılara işaret etti ve barınamalarıyla ilgili yükün Türkiye üzerinde olduğunu söyledi.

\"Onlar herhalde yanlarında halay çekecek insan arıyor\" diyen Cumhurbaşkanı, \"Kobani\'nin kurtulmasından çok benim için Kobani halkının kurtulması önemli idi\" şeklinde konuştu. Erdoğan \"Kobani\'ye sevindi sevinmedinin hesabını onlara verecek değiliz, Allah\'a vereceğiz\" dedi.

IŞİD\'in çekilmesi ile \"İş bitiyor mu?\" diye soran Erdoğan, Kobani\'de savaşan Kürt güçlerine destek olarak yapılan ABD öncülüğündeki hava saldırılarını eleştirdi ve Kobane\'nin inşasını kim yapacak?\" dedi.

Erdoğan\'dan TOKİ cevabı: Sevsinler seni

Erdoğan\'a \"Kobani\'yi TOKİ inşa etsin\" yorumları da soruldu. Cumhurbaşkanı \"Biraz argo olacak ama. Sevsinler seni\" diye yanıt verdi. Erdoğan TOKİ\'nin görevinin yoksullar için konut inşa etmek olduğunu söyledi ve Kobani için bunun yapılmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD tarafından Kobani\'deki Kürt güçlerine yapılan silah yardımına karşı çıktığını hatırlatarak, ABD Başkanı Barack Obama\'ya \"PYD PKK ile benzerdir dedim. Silah vermeniz yanlıştır dedim. Bu silahlar şimdi kime neye karşı kullanılacak.... Biz de takibini yapacağız\" şeklinde konuştu.

Erdoğan \"IŞİD\'in Kobani\'yi işgal hareketi kabul edilemez\"dedi, ancak örgütün saldırdığı başka yerlerin konuşulmamasını eleştirdi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6704 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:16:47:39
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x