Erdoğan: Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumakta kararlıyız

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye\'ye yönelik operasyona ilişkin olarak, \"Suriye\'nin kuzeyinde, ülkemizi tehdit eden DAİŞ, PYD gibi örgütlere yönelik bir operasyonu ordumuz başlatmıştır\" dedi

24.08.2016, Çar - 09:07

Erdoğan: Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumakta kararlıyız
Haberi PaylaÅŸ

Erdoğanın konuşması söyle; Türkiye, Suriye\'de sahneye konulmaya çalışan oyuna asla rıza göstermeyecektir. Meseleye bilfiil el koymak dahil tüm imkanlarımızı ortaya koyarak, Suriye\'nin toprak bütünlüğünü sağlayarak, Suriyelilerin kendilerini yönetilmesine kararlıyız. Suriye halkı kiminle yöneticileğine karar versin. Buna tahammül edemiyorlar. Tüm terör örgütlerini üzerimize salanlar bu oyunun deşifre olduğunu görmeliler. Son dönemde yoğunlaşan terör olaylarıyla verilmek istenen mesaja cevap veriyoruz, Türkiye\'yi bölgemeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız diye belirtti

Suriye\'den ülkemize Antep, Kilis, tüm bu bölgelere yapılan bu saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi\" diyen Erdoğan, \"Artık \'Bu iş burada noktalanması lazım\' dedik. Bu sabah 04.00 itibariyle bu iş başladı\" ifadesini kullandı. PYD lideri Salih Müslim\'i işaret eden Erdoğan, \"Birileri meydan okuyorlar, \'Suriye Türkiye için şöyle böyle olacak\' diye. Önce siz ne olacağınızın hesabını yapın. Türkiye\'ye tehdit unsuru oluşturacak olan kim olursa olsun, askeriyle, korucusuyla, milletiyle vardır, var olacaktır\" diye konuştu.

Salih Müslim, Cerablus operasyonunun ardından Twitter hesabından \"Türkiye Suriye batağında. DAİŞ gibi bozguna uğrayacaktır. Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir\" tweeti atmıştı.

Türkiye, her kesimiyle birlikte engellilerin de istiklaline ve istikbaline sahip çıkan bir ülke olduğunu dünyaya ilan etmiştir. Ne FETÖ, ne PKK, ne DAİŞ... Hiçbir örgütün, hiçbir gücün bu birlik ve beraberlik karşısında başarılı olma şansı yoktur. İşte, içeriden dışarıdan bütün bu saldırılar, bakın bu sabah dört itibariyle, Suriye\'nin kuzeyinde,(Batı Kürdistan- Rojava) ülkemizi tehdit eden DAİŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz başlatmıştır. diye konuştu.

Menbic'te sivilleri kalkan yapıp kaçmışlar Menbic'te sivilleri kalkan yapıp kaçmışlar
Nerina Azad
Bu haber toplam: 7232 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:12:48
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x