Erdoğan'la anlaşamayan Davutoğlu istifa ediyor

Birçok konuda görev ve yetkisini kullanmasına izin verilmeyen Davutoğlu için bardağı taşıran son damla ise teşkilatlarla ilgili yetkisinin MKYK tarafından geri alınması ile başlamış oldu. İstifa edip ayrılacağı konuşulan Davutoğlu’nun ise bunun üzerine ...

05.05.2016, Per - 05:36 [ Güncellenme: 05.05.2016, Per - 05:56 ]

Erdoğan'la anlaşamayan Davutoğlu istifa ediyor
Haberi Paylaş

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu dün akşam Cumhurbaşkanlığı Sarayı\'nda bira raya geldi. Bir saat 40 dakika süren zirveye cebinde istifa mektubu ile gidileceği söylentileri yayılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, görüşme sonucunda olağan üstü kongre kararı çıktı.

Bu arada, bu gün yapılacak olan AK Parti MYK toplantısı sonrası Başbakan Davutoğlu\'nun basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

Birçok konuda görev ve yetkisini kullanmasına izin verilmeyen Davutoğlu için bardağı taşıran son damla ise teşkilatlarla ilgili yetkisinin MKYK tarafından geri alınması ile başlamış oldu. İstifa edip ayrılacağı konuşulan Davutoğlu’nun ise bunun üzerine “Henüz bir karar vermedim” karşılığını verdiği “Benim için öncelikli olan partimizin birliği, bütünlüğü. Türkiye’de ciddi rakiplerimiz var. Böyle bir ortamda partimize zarar getirmememiz lazım” dediği iddia edildi.

AKP ‘de çok çalkantılı bir sürecin sonlarına doğru gelindiği görülmektedir. Abdullah gülün dışlanması ve Bülent arıcın istifasından sonra Başbakanlık koltuğuna oturan Davutoğlu’nun da parti içinde iki başlılığa oynadığını fark eden başta Erdoğan ve yakın kurmaylar Davutoğlu aleyhine kulislere başladıkları gözden kaçmamıştır. Son günlerde AKP’den istifa eden eski bakanların konuşmaları parti içinde huzursuzluk ve kaygıların gittikçe artığını göstermektedir.

Eski Akpli olan HDP mersin milletvekili m. Dengir Fırat konuya ilişkin: “Ortada bir gerginliğin olduğu kesin. Size bu konuyla ilgili söyleyeceğim tek şey var; Abbas yolcu. Bu olup biteni, yaşananı en net biçimde özetliyor. Abbas yolcu diyorum ve tek kelime söylemiyorum. Mesajımı anlayan anlayacaktır.”

AK Parti\'nin Mayıs ayında olağanüstü kongreye gideceği, Başbakan Davutoğlu\'nun aday olmayacağı ve R.T. Erdoğan’ın göstereceği bir adayın başkan olacağı belirtilmektedir.

Son günler Hem Türkiye için hemde Akp için çalkantılı ve sürprizlerle dolu olarak geçeceğe benziyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3529 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:24:14
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x