Financial Times: Türkiye Kürt güçlerine saldırılarını artırdı

Financial Times gazetesinin, TSK\'nin \'Fırat Kalkanı\' olarak adlandırdığı Suriyeharekatını konu alan haberinde \"Türkiye Kürt güçlerine saldırılarını artırdı\" başlığı kullandı.

29.08.2016, Pts - 08:44

Financial Times: Türkiye Kürt güçlerine saldırılarını artırdı
Haberi PaylaÅŸ

Financial Times gazetesi, TSK\'nin topçusu ile uçaklarının desteğini alan Suriyeli muhaliflerin, Kürt güçlerinin elindeki bölgelere doğru ilerleyişini sürdürdüğünü belirtti.

Yazıda, çatışmaların şiddetlenmesi ABD\'yi zor durumda bırakabilir. Washington, IŞİD\'e karşı etkin mücadele gösteren Suriyeli Kürtleri uzun süredir destekliyordu. \"Çatışmalarda şu ana kadar en az 35 sivilin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

Suriyeli Kürtlerin öncülüğünde oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri sözcüsü Şervan Derviş ise operasyonlara 50 Türk tankının da katıldığını ifade ediyor.

\"Türkiye\'nin desteklediği Suriyeli muhaliflerin komutanı Ahmed Osman, birliklerinin bir sonraki hedefinin Menbic olacağını belirtiyor.

\"Bir diğer muhalif komutan Mustafa Sanyari ise güçlerinin iki cephede savaştığını belirterek El Rai çevresinde IŞİD\'le, Cerablus\'un güneyindeyse YPG ile çatıştıklarını söylüyor.\"

BBC
Bu haber toplam: 7363 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:02:51:05
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x