Fransa, Almanya ve Rusya’dan Cerablus açıklaması

Fransa, Almanya ve Rusya’nın Türkiye’nin Cerablus operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

24.08.2016, Çar - 13:37

Fransa, Almanya ve Rusya’dan Cerablus açıklaması
Haberi Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) koalisyon uçaklarının desteğiyle Cerablus\'taki IŞİD hedeflerine yönelik askeri harekat başlatırken, Fransa, Almanya ve Rusya’dan operasyona destek geldi.

Fransa: Operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz

Fransa Dışişleri Bakanlığı\'ndan yapılan yazılı açıklamada, \"Fransa, uluslararası koalisyonun ortağı olan Türkiye\'nin IŞİD\'le mücadeledeki çabalarını yoğunlaştırmasını memnuniyetle karşılamaktadır\" ifadesine yer verildi.

Almanya: Kürtlerin kontrolü altında bir bölge oluşmaması Türkiye’nin en önemli çıkarı

Cerablus operasyonuyla ilgili bir açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schaefer, Türkiye\'nin başlattığı harekatı anlayışla karşıladıklarını belirterek aynı zamanda Suriye\'de siyasi bir çözümden yana olduklarını da dile getirdi. Türkiye\'nin operasyonunda Kürtleri de hedef alıp almayacağı sorusuna da yanıt veren Schaefer, \"Sınırın öte tarafında tamamen Kürtlerin kontrolü altında bir bölge oluşmamasının Türkiye\'nin en önemli çıkarlarından biri olduğu açık\" dedi.

Rusya: Operasyon Şam ile birlikte koordine edilmeli

Rus Dışişleri Bakanlığı Ankara\'nın Cerablus\'taki eylemlerini Şam ile koordine etmesinin önemli olduğunu belirtti.

Interfax Haber Ajansı\'na konuşan bir Rus Dışişleri Bakanlığı kaynağı Türkiye\'nin Cerablus\'taki eylemlerini Şam ile koordine etmesinin önemli olduğunu belirtti.

Kaynak, \"Terör karşıtı eylemler hiç olmadığı kadar gerekli, özellikle de Suriye-Türkiye sınırında. Bu eylemlerin etkili olması için önemli olan faktörse Şam ile işbirliği yapılması\" dedi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 13787 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:08:08:02
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x