Gazeteciler, basın özgürlüğü için yürüdü

Gazeteci örgütleri, son dönemde artan basına yönelik baskılar ve saldırılar nedeniyle, Beyoğlu Tünel\'de çok sayıda gazeteci ve siyasetçinin de katıldığı, bir yürüyüş düzenledi.

03.10.2015, Cts - 11:59

Gazeteciler, basın özgürlüğü için yürüdü
Haberi Paylaş

Gazetecilik meslek örgütleri, gazetecilerin can güvenliğini tehdit eden saldırılara karşı Beyoğlu’nda Tünel’den Galatasaray’a kadar yürüyüş düzenledi. \"Özgür basın susturulamaz\' pankartının taşındığı yürüyüşe çok sayıda gazeteci ve siyasetçi katılıyor.

Basın Konseyi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, Ankara, İzmir, Afyon, ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyetleri, Fotomuhabirleri Derneği, Spor Yazarları Derneği ile IPI ve PEN Türkiye merkezinin destek verdiği yürüyüşle ilgili açıklamada şöyle denilmişti:

Son dönemlerde gazetecilere yönelik baskılar, saldırılar ve mesleğimizi değersizleştirme ve ayrıştırma çabaları, yerini artık can güvenliğimizi tehdit eden bir noktaya bıraktı. İşsizlik, korkutma, yıldırmalar artık fiili saldırılara dönüştü. Halkın haber alma hakkının engellenmemesi, can güvenliğimizin sağlanması, ifade-basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması, Anayasal haklarımızdan taviz verilmemesi için; 3 Ekim 2015 Cumartesi saat 13:00’te Beyoğlu Tünel’de buluşuyoruz. Tünel’den Galatasaray’a yürüyüp, demokrasi, basın özgürlüğü ve can güvenliğimiz için el ele omuz omuza bir araya geliyoruz.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2109 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:19:00:07
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x