Hüda-Par: Sabırları zorlamamak lazım

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde HÜDA PAR üyesi Muhammed Şerif Şimşek (34) ile Abdulcelil Talayhan\'ı (38) ölmeleri sonrası basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, üyelerinin sabırlarının taşmak üzere olduğu uyarısında bulunarak, “Sabırları zorlamamak lazım” dedi.

29.05.2015, Cum - 18:31

Hüda-Par: Sabırları zorlamamak lazım
Haberi Paylaş
HÜDA PAR Genel Başkanı Yılmaz konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Partisinin Diyarbakır\'daki İl Başkanlığında basın açıklaması yapan HÜDA PAR Lideri Yılmaz, HDP/PKK cenahının 6-8 Ekim\'de düzenlediği saldırılarda 9 üyelerinin öldürüldüğünü hatırlatarak, “Tarihsel süreç içerisinde insan yaşamında, toplumun yaşamında belli bazı kırılma noktaları vardır. O kırılma noktalarına dikkat etmek lazım. Sabırları zorlamamak lazım. Bu kaçıncı ‘Son olsun\' deyişimiz. Onların da bu kaçıncı ‘bir daha olmayacak\' yada ‘Biz değiliz provokatörlerdir deyişi\' diyişleri. En küçük bir olayda eli silaha uzanan insanlardan bu topluma bir hayır gelmez. Kürtlerin barış ve huzuru için bu anlayış bir fayda sağlamayacaktır.” uyarısında bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yılmaz, “Kürdistan\'da İslami yapıların yaşamaması, yok olması için Amerika\'dan ve emperyalist batıdan bu insanlar talimat almışlardır. Ne kadar Amerika\'nın Adana konsolosu Espinoza bu bölgeye gelse, illa bir Kürt kanı dökülüyor. Basından öğrendiğimize göre, bu uğursuz herif (Espinoza ) bugün yine Diyarbakır\'daydı. Ve yine Kürtlerin kanı döküldü. Amerika\'ya değil bu halka sırtlarını dayamaları lazım. Halkın değerleriyle, inançlarıyla barışmaları lazım. Kürdi tüm gruplarla barışmaları lazım” çağrısında bulundu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6586 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:04:14
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x