Karayılan: Tek taraflı ateşkes Sonumuzu getirir

Murat Karayılan, kentlerde devam eden çatışmalarda PKK ve HPG’nin rolü olmadığını, atılan adımların Kürt gençlerinin \"bağımsız kararının\" ürünü olduğunu söyledi. Karayılan ayrıca, AKP’nin katliam yapamayacağını savundu.

04.09.2015, Cum - 11:50

Karayılan: Tek taraflı ateşkes Sonumuzu getirir
Haberi Paylaş

KCK Yürütme Kurulu Üyesi Murat Karayılan dün Sterk TV’ye konuştu. Özellikle kentlerde devam eden çatışmalarda PKK’nin rolü olmadığını savunan Karayılan, bu durumun gençlik örgütlenmesinin bağımsız girişiminin ürünü olduğunu söyledi.

DAĞ KADROSU DEĞİLLER’

Karayılan “özerklik ilanı”nın da bu adımın politik programı olarak ortaya çıktığını ifade etti. “Mahalleye giren polis, insan öldürüyor, meydanlarda işkence yapıyor. Bunlara çok şahit olduk. Kürt çocuklarının kolunu dirseğini kırdılar, büyük hakaretler ettiler. Bundan dolayı Kürt halkı kendisini koruyor” diye konuşan Karayılan, gençlik örgütlenmesi YDG-H’nin dağ örgütlenmesiyle ilişkisi olmadığını söyledi. Karayılan şöyle devam etti:

Açıkça belirteyim; biz hareket olarak şimdiye kadar 2 defa, gençlerin silahtan uzak durmasını, elindeki silahı bırakmasını karar altına aldık. 2 defa karar verdik ve gençlik silahları terk etti. Ancak verdiğimiz her karar sonrasında gençliğe saldırı gerçekleşti ve gençlik de avcı tüfeğiyle kendisini korumak zorunda kaldı. Daha sonra gençlik kendi örgütlenmesine gitti ve YDG-H kendisini silahla koruyan bir güç olarak ortaya çıktı. Niye? Çünkü yasa dışı ilan edilerek, yönelimlere maruz kaldı. Bunlar dağ kadrosu değiller. Şehirde yaşıyorlar, üniversite öğrencileridir, işçi emekçidir. Kendisini mahallelerde örgütlediler ve halk da onlarla birlikte yürüdü.

6-7 Ekim’de başlayan çatışmalara müdahale etmeye çalıştıklarını söyleyen Karayılan, YDG-H’yi mahallelerden çekme kararı aldıklarını ancak saldırılar nedeniyle bunun gerçekleşmediğini savundu.

‘KATLİAM YAPAMAZLAR’

Karayılan bu sözlerin ardından şu ilginç değerlendirmeyi yaptı:

Her yurtsever elini taşın altına koymalıdır. Korkmamalıyız. AKP devleti zayıftır. Katliam yapamazlar. Keskin nişancılar Cizre\'de, Yüksekova\'da, Silopi\'de insanlarımızı şehit düşürdüler, ancak katliam yapamazlar.

“Demokratik özerkliğin” bu sürecin siyasi sonucu olduğunu ileri süren Karayılan, konuşmasının devamında, “Madem adım atılmıştır, bu adımın sonuca götürülmesi gerekiyor. Yarım kalırsa, felaket olur. Niye? Atılan adımdan geri dönüş tehlikelidir... Geri adım Şırnak \'92 gibi olur” dedi.

‘KİMSE BİZDEN HARAKİRİ BEKLEYEMEZ’

Yapılan ateşkes çağrılarına da değinen Karayılan, tek taraflı ateşkes ilan etmeyeceklerini söyledi. Karayılan şöyle devam etti:

Daha önce hareket yönetimimizin çizdiği çerçevede ilan edilecek olan çift taraflı ateşkesten, kaçmayız. Barış ve demokratik çözüm için sarf edilen bu çabalara çok değer veriyoruz. Biz de, AKP\'nin bu saldırganlığı ve Kürt ile Türk evlatlarının kanı üzerinde gelişecek olan iktidarın çirkin bir durum olduğunu belirtiyoruz. Bunun terk edilmesi gerekiyor. Ancak, saldırı altında olduğumuz bu koşullarda tek taraflı davranamayız. Bu durumda tek taraflı ateşkes ilan edersek, sonumuzu getirmiş oluruz. Kimse bizden Harakiri bekleyemez. Herhalde bu yaklaşım bu halkın hakkıdır.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 11676 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:16:55:44
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x