PYD yetkililerinden Cerablus tepkisi

TEV-DEM Yürütme Konseyi üyesi Aldar Xelil ve Demokratik Suriye Meclisi eşbaşkanı İlham Ehmed, Türkiye\'nin Cerablus’a yönelik operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

24.08.2016, Çar - 12:38

PYD yetkililerinden Cerablus tepkisi
Haberi Paylaş

TEV-DEM Yürütme Konseyi üyesi Aldar Xelil, Türkiye\'nin Cerablus’a yönelik operasyonuna ilişkin Facebook hesabında yaptığı yazılı açıklamada, \'Suriye egemenliğini çiğnemek, topraklarını işgal etmek, IŞİD’ın Menbic yenilgisinin intikamını almaya ve Demokratik Özerklik Yönetimi ile Demokratik Federal Sistem projesinin inşasını aksatmaya yönelik savaş ilanı, bütün Suriye halklarına karşı savaş ilanıdır.\' diye ifade etti.

Konu hakkında bir açıklamada Demokratik Suriye Meclisi eşbaşkanı İlham Ehmed\'ten, Türk devletinin operasyonlarının İran, Türkiye ve Suriye arasındaki görüşmeler sonrasında başladığına dikkat çekerek, saldırılara bahane olarak ‘Türk devlet sınırlarına yaklaşan terör saldırılarının’ gösterildiğini belirtti.

Ehmed, bu sabah saatlerinde, 250 özel harekat askeri El-Nusra örgütü ile Türk askerlerinin Cerablus’taki operasyonu kapsamında kente girdiğinide açıkladı.

İlham Ehmed, \"uluslararası güçlerin Türkiye’ye söz verip vermediği hala belli değil. Ancak bu güçler Türkiye’nin hareket tarzını iyi tanıyor. Cerablus, Türk ordusu ve örgütlerin işgaliyle zarar görürse, uluslararası güçler şimdi ki gibi göz yummayacaktır.\" dedi

Nerina Azad
Bu haber toplam: 10538 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:09:15:04
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x