Rusya'dan misilleme gecikmedi: Türk tırları bombalandı

Rus savaş uçaklarının Cerablus yakınlarındaki Azaz kasabası çevresinde Türkiye\'den gelen ve İHH\'ya ait olduğu belirtilen silah yüklü tırları bombaladığı bildirildi.

25.11.2015, Çar - 17:21

Rusya'dan misilleme gecikmedi: Türk tırları bombalandı
Haberi Paylaş

Rusya savaş uçaklarının Cerablus yakınlarındaki Azaz kasabası çevresinde Türkiye\'den gelen ve İHH\'ya ait olduğu belirtilen tırları bombaladığı belirtiliyor.

DHA\'nın verdiği habere göre, saat 16.00 sıralarında Azez- Halep yolu üzerinde ilerleyen çimento ve demir yüklü oldukları belirtilen Suriye TIR\'larının bulunduğu konvoya, iddiaya göre Rus savaş uçakları tarafından saldırı düzenlendi.

Saldırıda vurularak alev alev yanan 6 TIR\'dan 3\'ünün şoförü öldü, yaralanan 6 kişi ise Azez\'deki hastanelere götürüldü. Yanan TIR\'lar ise Azez\'de bulunan İnsani Yardım Vakfı (İHH) ekiplerinin de desteğiyle söndürüldü.

Bölgede yapılan uygulamaya göre bu tür ihracat malzemeleri Öncüpınar Sınır Kapısı\'ndaki gümrük sahasında, Türk plakalı araçlardan Suriye plakalı araçlara nakledilip, alıcı tarafından istenen kente götürülüyor.

Bölgedeki muhalif güçlerin, TIR\'ları hedef alan saldırıyı yapan savaş uçaklarının Rusya\'ya ait olduğu iddiasına ilişkin Türk yetkililer ise şimdilik yorum yapmaktan kaçındılar.

Tırlarda silah olduğu iddia edildi

Bu arada bazı kaynaklar tırların yükünün çimento ve demir değil, silah olduğu ve Rusya\'nın bu nedenle tırları bombaladığını iddia ettiler.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 15408 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:44:56
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x